Kremalı Sos
(4 Kişilik)
Malzeme:
4 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
½ çorba kaşığı beyaz şarap (veya 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi)
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber
zencefil
Yapılışı:
Soğanları çok ince kıyın ve bir tavada, yumuşayana kadar tereyağı ile kavurun. Unu ilave ederek kavurmaya devam edin. Şarap ve suyu ilave edip on dakika daha pişirin. Yeterince tuz, karabiber ve zencefil ekleyin.
Ayrı bir kapta krema ile yumurta sarısını iyice karıştırın. Hazırladığınız sosa yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin.
Sıcak servis yapılmalıdır.
Bu sos kılıç tava, somon haşlama, levrek fırında veya tava gibi yemeklerin yanında çok iyi gider.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |