Ekşili Et
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
750 gr kuzu eti
1 Çorba kaşığı margarin
2-3 Adet soğan
2-3 Adet domates
Yarım limon
Tuz, karabiber
Maydanoz
Hazırlanışı
* Domatesleri yıkayın.
* Etleri küçük küçük doğrayın.
* Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ ekleyerek kendi suyuyla kavurun.
* Etler renk değiştirene ve suyunu çekene dek kavurun.
* Bu arada soğanları ve domatesleri halka halka doğrayın.
* Etler kavrulunca içine soğanları ekleyip, bir süre karıştırın.
* 5-10 Dakika sonra doğranmış domatesleri ilave edin.(Dilerseniz hepsini aynı anda da ekleyebilirsiniz.)
* Tercihe göre kıyılmış maydanoz katın.
* Tuz ve karabiber koyun.
* Tencereye kaşık sokmadan, arada bir sallayarak karıştırın.
* Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra yarım limon sıkın.
* Sıcak olarak servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |