Erkan Usta'dan Kuzu Kavurma
MALZEMELER
100 gr. Kuzu Eti ( kavurmalık kuzu koldan kuşbaşı)
3 Adet Limon, kabukları soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış
1 Adet orta boy soğan
1 Yemek kaşığı Kuru Nane
1 Yemek kaşığı Kekik
2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
tuz, biber
HAZIRLANIŞI
Yağı tavada kızdırın. İçine ince doğranmış soğanı koyup hafif ateşte pembeleştirmeden biraz çevirin. İçine eti ekleyip kavurun. Suyunu salıp tekrar çekince limonları ekleyim. Bir dakika daha pişirip kekik, nane, tuz ve biberini ekleyin.Yanında patates kızartması veya pilavla servis edin.
AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |