Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-02-2007, 23:31   #1
Norton
Banned
 
Norton - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation 39-0 için şike iddiası!

Click the image to open in full size.
Amatör Küme'de mücadele eden Kızılcaköyspor, play-off'a yükselme mücadelesi verdiği Karpuzlu Belediyespor takımının dün oynanan lig maçında şike yaptığını iddia ederek, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurdu.

Aydın 1. Amatör Küme takımlarından Kızılcaköyspor ile Karpuzlu Belediyespor takımları önce play-off'a kalıp, ardından Amatör Süper Lig'e yükselme mücadelesi veriyor. Ligin son haftasına kadar umutlarını sürdüren her iki takımın dün oynan maçlarda elle ettiği çok farklı skorlar şike iddialarına neden olurken, Kızılcaköyspor yöneticileri bu iddialarını resmi makamlara ulaştırdı. Karpuzlu Belediyespor ve Kızılcaköy takımlarının son maçlarında aldıkları inanılmaz galibiyetler, şike iddialarının ortaya atılmasına neden oldu.

39-0'lık maç...

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlar öncesinde Aydın 1. Amatör Küme'de İncirliova Belediyespor birinci sırayı alarak doğrudan play-off'a yükseldi. Son haftaya Kızılcaköy 29 puan ve artı 25 averajla ikinci, Karpuzlu Belediyespor da 29 puan ve artı 24 averajla üçüncü sırada girdi. Pazar günü oynanan son maçlarda Karpuzlu Belediyespor, Tarım Sanayispor ile karşılaşırken, Kızılcaköyspor da Kardeşköyspor ile mücadele etti. Oynanan bu karşılaşmalarda son haftaya 1 fazla averajla giren Kızılcaköyspor ile Kardeşköyspor arasında oynanan maç 19-2 Kızılcaköyspor'un galibiyeti ile sonuçlandı. Son haftaya averaj eksiğiyle giren Karpuzlu Belediyespor ise Tarım Sanayispor maçında inanılması güç bir farkı yakalayarak maçı 39-0 kazandı. Grupta alınan bu sonuçların ardından son haftaya üçüncü sırada giren Karpuzlu Belediyespor, Kızılcaköyspor'a 10 averajlık bir üstünlük sağlayarak, sıralamada ikinciliğe yükseldi ve play-off maçlarını oynamaya hak kazandı.

Şike iddiası..

Oynanan maçların ardından rakiplerinin şike yaptığını iddia eden Kızılcaköyspor Kulübü Başkanı Nahit Yetim, maç sonuçlarının incelenmesi için Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu (ASKF) ve TFF'ye başvuruda bulundu. Gruptaki takımlar arasında en güçlü kadrolardan birine sahip olduklarını savunan Başkan Yetim, kendilerinin son maçta aldığı 19-2'lik galibiyetin gayet normal olduğunu söyledi. Maçın ilk yarsında çok iyi bir oyun sergilediklerini ve ilk yarıda 11-2'lik bir üstünlük yakaladıklarını kaydeden Başkan Yetim, "İkinci yarıya takım olarak iyi başlayamadık ve ilk 20 dakika gol atamadık. Sonra takım kendisini toparlayınca goller de gelmeye başladı. Buna rağmen Karpuzlu Belediyespor, sadece maçın ikinci yarısında 19 gol atmış. Bu futbol sahalarında sık görülen bir olay değildir. Biz rakibimizin şike yaptığını düşünüyoruz. Her iki maçın gözlemci raporları incelenirse gerçek anlaşılacaktır. Bugün TFF'ye başvuru yaparak, maçların incelemeye alınmasını talep ettim. Konuyla ilgili olarak federasyon bir toplantı düzenleyecek. Biz şimdi yarınki toplantıdan çıkacak sonucu bekliyoruz. Çıkacak sonuca göre tutum sergileyeceğiz" dedi.

Takımlarının bugüne kadar herhangi bir kirli işe bulaşmadığını belirten Karpuzlu Belediyespor Yöneticisi Ali İhsan İbiş ise oynanan maçta kesinlikle şike yapılmadığının altını çizdi. Amatör Süper Ligi hedefleyen güçlü bir kadroya sahip olduklarını kaydeden İbiş, Karpuzlu Belediyespor'un bu günlere tırnak mücadelesi ile geldiğini beyan etti. Oynanmış maçların ardından kendilerine çamur atılmak istendiğinden söz eden İbiş, "Bizim maçta 'Şike var' diyorlarsa kendi sonuçlarına da baksınlar. Onlarda çok farklı kazandı, onlar da şike yaptı o zaman. Maçta rakip takımın kalecisi bir penaltı kurtardı, 4 tane de net golü çıkardı. Şike yapsaydık, onları da yerdi. Maçtan sonra 'İki takım karşılıklı maç yapsın' diyorlar. Madem bunu niye bu maçlardan önce söylememişler. Biz takımımıza güveniyoruz ve böyle bir teklif o zaman yapılsaydı zaten kabul ederdik" diye konuştu.

Aydın 1. Amatör Küme'de oynanan maçların hakem, saha ve gözlemci ayarlamalarını yapan Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Baki Aslantaş da ortaya atılan şike iddialarıyla ilgili olarak her iki maçın hakem ve gözlemci raporlarının inceleneceğinin bilgisini verdi.

süperspor
__________________
ADALET OLMADIKCA ISYAN BITMEZZZ

Konu Norton tarafından (06-02-2007 Saat 00:03 ) değiştirilmiştir..
Norton Ofline   Alıntı ile Cevapla