Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-02-2007, 15:50   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İstenmeyen Tüylere Kesin Çözüm

Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitesi bilimadamları kadınların istenmeyen tüylerden nasıl kurtulacaklarını belirledi.
Click the image to open in full size.

Kadınların günde iki fincan nane çayı içerek vücutlarındaki aşırı tüylerden kurtulabilceklerini belirleyen Türk bilimadamlarının araştırması tıp araştırma dergisi Phytotherapy Resarech'de yayımlandı.

The Guardian ve Daily Telegraph da Türk bilimadamlarının bu buluşuyla ilgili habere geniş yer ayırdı.

Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitesi bilimadamları kadınların günde iki fincan nane çayı içerek vücuttaki cinsel hormonlarının azalacağını ve istenmeyen tüylerden kurtulacaklarını belirledi.

Beş gün üst üste nane bitkisinin yapraklarından elde edilen çayı içen kadınların yüz, karın ve göğüslerde kalın ve siyah tüy çıkmasına yol açan seks hormonu düzeyinde azalma görülüyor.

Hormonal dengesizlikle ilgili olan bu durum, doğum yapma çağında olan kadınların yüzde 5-10'unu etkiliyor.

Bu sorun genelde hormonların faaliyetini engelleyen ilaçla ya da kandaki testostron seviyesini azaltan doğum kontrol haplarıyla tedavi ediliyordu.

Türk bilimadamları bu sonuca yaşları 18 ile 40 arasında değişen 21 kadın üzerinde yapılan bir araştırma sonucunda vardı.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde endokrinolojist olan Mehmet Tamer araşatırmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda kullanılan tedavi yöntemi ya ağızdan alınan doğum kontrol haplarıyla androjen üremesini durdurmak ya da vücudun androjene cevap vermesini önleyen ilaçlar. Ama bu araştırma orta şiddette sendromlu kadınlara nanenin bir doğal alternatif olabileceğini gösterdi" dedi.

Click the image to open in full size.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla