Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-02-2007, 15:03   #2
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İddia Durduruluyor

İDDAA OYUNU DURDURULUYOR...


Danıştay'ın, ihalesi için yürütmeyi durdurma kararı verdiği İddaa oyununa, 28 Şubat Çarşamba gecesinden itibaren ara verilecek. Danıştay 13. Hukuk Dairesi'nin, ''ilgili yasada hizmet alımıyla ilgili bir düzenlemenin bulunmadığını, İddaa oyununu Spor-Toto Teşkilat Müdürlüğü'nün kendisinin oynatabileceğini veya kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi birine oynattırabileceği'' şeklinde karar vermesinin ardından, sporseverler kısa bir süre de olsa İddaa oyunundan ayrı kalacak.
TBMM Genel Kurulu'nda, 22 Şubat Perşembe günü İddaa oyununu kesintiye uğramadan devam etmesine de olanak sağlayan, futbol ve diğer spor müsabakaları üzerine bahis ve şans oyunu düzenlenmesine ilişkin hükümler içeren kanun tasarısı, kabul edilerek yasalaştı.

Spor Toto Teşkilat Müdürü Bekir Uçar, Danıştay'ın kararına ters düşmemek için 28 Şubat Çarşamba gecesinden itibaren İddaa oyununu durduracaklarını belirterek, ''Yeni yasa Sayın Cumhurbaşkanının onayına sunuldu. Yalnız, yasa onaylandıktan sonra da 1 hafta kadar İddaa oyunu oynanmayabilir. Daha sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 1 yıl için geçici ihaleyle doğrudan alım yapacak'' diye konuştu.

Yasanın AK Parti ve CHP'nin üzerinde anlaşmasıyla Cumhurbaşkanlığına sunulduğunu dile getiren Uçar, yasanın geri dönmesi halinde İddaa oyununa verilen aranın daha da uzayabileceğini kaydetti.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla