Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-05-2007, 17:21   #1
vdtbjk
Banned
 
vdtbjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ezikbahçeli spor müdürünün son yazısı: "Sonunda iyiler mutlaka kazanır"

Sonunda iyiler mutlaka kazanır

Süper Ligin final maçında Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş'ı yenince 100. yılda şampiyonluğa çok yaklaştı. Bu maçı kazanmak Fenerbahçe için aslında sadece Beşiktaş'ı yenmekten ibaret değildi. Sarı lacivertliler görüntüde sahada Beşiktaş'ı yenmiş olabilir ( ki bu normaldir yıllardır iki takım da birbirini yenmişlerdir ve gelecek yıllarda da Beşiktaş da Fenerbahçe de hep birbirini yenecektir) ama aslında Fenerbahçe hem kendilerine hep köstek olan federasyonu hem Selçuk Dereli gibi hakemleri hem çıkarları uğruna yayıncılık ilkelerini ayaklar altına alanları ve ekranda saçmalayanları hemde centilmenliği sadece galip geldiklerinde hatırlayanları yendi.Zaten birilerinin "cici çocuk" rolüne soyunduğu ve Fenerbahçe'nin bazı çevrelere boyun eğmediği için " kötü çocuk" olarak gösterildiği ülkemizde böyle olmak zorundaydı.

Bu yorumu ben şöyle ortaya bırakayım ve isteyen istediği kadar alsın. Bazı anlaması kıt arkadaşlar için de şunu söyleyim : Beşiktaş taraftarı 2-3 kendini bilmez dışında artık Türkiye'nin örnek alacağı davranışlara imza atıyor ve büyük takdir topluyor. Fenerbahçe maçında açtıkları pankart ve ezeli rakiplerinde "ebedi dost" diyerek Can Bartu ve Rıdvan Dilmen gibi efsanelere pankartta yer vermeleri her türlü centilmenliğin üstündedir. Benim sözüm taraftarının seviyesine çıkamayan bütün yöneticileredir. Ayrıca aklıma gelmişken bazı arkadaşlar asansörde kabadayılık yapmaya bayılıyor. Kimbilir belki gün gelir asansörde 10 kişi değil 2 kişi oluruz ve kimbilir belki o asansöre 2 kişi biner 1 kişi ineriz.

Kupada berabere kaldığı maçtan farklı bir futbol oynamadı aslında Fenerbahçe sadece o maçta yapamadığını yaptı ve gol yemedi. İki takımın kadrosuna baktığımızda Beşiktaş'ı buraya kadar geldiği için kutlamamız lazım. Geçen sefer de yazdım sağda Mustafa Doğan solda Baki Mercimek'in oynadığı bir defansa Fenerbahçe'nin daha fazla gol atması gerekir. Buna birde Tigana'nın Burak ısrarı ve dünyanın hiçbir yerinde kalmayan ofsayt taktiği eklenince maçı Beşiktaş'ın kazanması biraz şansa kalıyordu. Beşiktaş o şansını zaten 2-3 maçtır kullandığı için olsa gerek çekirge bu maçta sıçrayamadı zaten.Kezman gibi bir yıldız da kendisine yapılan bütün haksız eleştirilere en güzel cevabı verdi. Sadece golü atması değil maç boyunca gösterdiği gayret ve arkadaşlarını ateşlemesi de kalitesini kanıtlıyor.Kezman'ın sıkıntısı istediği yerde topu alamamak, ona ne orta geliyor ki golü atsın. Beşiktaş'ı yıkan goldeki gibi deparları zaten sezon başından beri atıyor ama ona pas veren olmayınca bu hareketleri boşa gidiyor.

Zico bu kez zamanında oyuncu değişiklikleri yaptı ve 2. yarıda baskı yiyen takımının kalesinde bariz pozisyonlar görmemesini sağladı. Maçın yıldızı Tümer ve 2. yıldızı Deniz olunca bu iki futbolcu için sezon başından beri yazdıklarımda ne kadar haklı olduğumu hatırladım. Tümer gibi bir yıldızınız varsa "gülüyor-gülmüyor, suratı zaten hep asık" gibi klişe yorumlardan sıyrılarak ona dört elle sarılmalısınız.

Fenerbahçe 4-5 farklı kazanacağı kupa maçında elense de inanılmaz bir motivasyonla zor olanı başardı ve İnönü'de güldü. Burada Fenerbahçe yönetiminin hafta içinde yaptığı bir manevra da galibiyette büyük rol oynadı. Daha önce "100. yıl stresi" yaratarak takıma istemeden zarar veren yönetim yerinde bir kararla tavır değiştirdi ve futbolculara olumlu mesajlar vererek ve başta Ali Yıldırım olmak üzere adeta onlarla beraber yaşayarak maça hazırladılar. Tüm dünyada büyük takımlar da dahil son haftalarda "şampiyonluk stresini" yaşamayan yok gibi. Burada önemli olan sağda solda konuşmayarak sadece maça futbolcuları hazırlamak.

Fenerbahçe için "kötü çocuk" yakıştırmasını yapanlara ve sadece kendilerinin "şerefli mücadele" yaptıklarını söyleyenlere inat reklam sloganında olduğu gibi ligi bitirecek sarı-lacivertliler: "Sonunda iyiler mutlaka kazanır"
__________________
o0o0o0o Bir manitammmm olsaa saçları sarı olsa ezikbahçeli olsaaa bir öpsem KARTAL olsaa o0o0o0o0
vdtbjk Ofline   Alıntı ile Cevapla