Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-05-2007, 13:41   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
En ağır cezalar Fener'e !

Sarı lacivertliler, 3 maç seyircisiz, 1 maç saha kapatma cezasına çarptırılırken, Beşiktaş ve G.Saray 2 maçlarını seyircisiz oynadı. Beşiktaş 436 bin YTL de para cezası aldı.

2006-2007 sezonunda 4 büyükler içinde en ağır cezaları alan kulüp Fenerbahçe oldu. Kulüpler Birliği Vakfı tarafından dün İstanbul'da düzenlenen "Tahkim ve Disiplin" konulu seminerde, 2006-07 sezonunda bugüne dek 4 büyüklere verilen cezalar açıklandı.

Buna göre, PFDK’ye 11 kez sevkedilen Fenerbahçe, 3 maç seyircisiz oynama, 1 maç saha kapatma ve 92 bin YTL para cezası aldı. 24 kez PFDK'ye sevkedilen Beşiktaş, 2 maç seyircisiz oynama yanı sıra 436 bin YTL ile en çok para cezası alan kulüp oldu. G.Saray 22 kez PFDK'ye gönderildi; 2 maç seyircisiz oynama ve 336 bin YTL para cezası aldı. 12 defa PFDK'ye verilen Trabzonspor'a ise, 1 maç seyircisiz oynama ve 172 bin 500 YTL para cezası verildi.

’Ulusoy istifa’ya ceza olmamalı
Seminere kulüpler ilgi göstermezken, konuşmacı olarak Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu, Prof. Dr. Samim Ünan, Celal Doğan, Erman Toroğlu ve Avukat Yunus Egemenoğlu katıldı.

Prof.Dr. Haluk BURCUOĞLU: "Ben F.Bahçeliyim. Tahkim Kurulu'nda bulunduğum süre içinde Fenerbahçe'den 40 tane başvuru dosyası geldi, bunun 39'u geri çevrildi. Bu dosyaların hepsinin altında benim imzam var. İçim sızlayarak bu imzaları attım. F.Bahçeli Selçuk "Çekirge" demiş. İbrahim Üzülmez çıkıyor ’delikanlılığa sığmaz, görseydik, dövecektik’ diyor.Böyle şey olur mu? Taraftarlar "Ulusoy istifa" diye bağırıyor, o taraftarların kulübü ceza alıyor. Ne var bu tezahüratta."

Küfür edenin kulübü düşürülmeli
Celal DOĞAN: "Televizyonlarda bile spor programlarında mahkemeler kuruluyor. Yani mahkemeyi çok seven bir ülkeyiz. Küfür ve şiddeti önlemek içinde daha sert önlemler alınmalı. Ben olsam, küme düşürürüm, en az 6 ay dış sahada oynama cezası veririm veya puan silerim."

Erman TOROĞLU: "Neden hakem oldum biliyor musunuz, futbolda adalet olmadığı için. Schalke’nin stadında maçlar oynanırken hakim ve savcı görev yapıyor. Küfür veya başka bir olay olursa hemen orada cezası verilerek gönderiliyor. Türkiye'deki sistem belli, bir suç işlenir hemen, "İdare et ağabey" denir ve biter."
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla