Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-05-2007, 11:23   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tigana'nın mirası 3 kupa !

Beşiktaş'ın Fransız teknik direktörü Jean Tigana, görevde bulunduğu 19 ayda takımına 3 kupa kazandırarak, lig dışındaki kupaları siyah-beyazlı takıma getirdi.

Geldiği dönemden beri oynattığı futbolla ağır eleştiriler alan Tigana, Fortis Türkiye Kupası'nı üst üste iki kez Beşiktaş'a kazandırdı.

Fransız çalıştırıcı, Fortis Türkiye kupalarının yanı sıra bu sezon başında ilk kez yapılan Türkiye Süper Kupası'nı da takımına kazandırdı. Beşiktaş, bu başarısıyla Türkiye Süper Kupası'nı alan ilk takım unvanını aldı.

ZORLU MAÇLARI GEÇEREK KUPAYA ULAŞTI

Beşiktaş, Tigana yönetiminde iki kupada çok önemli maçları geçerek başarıya uzandı.

Siyah-beyazlı takım, geçen sezon Fortis Türkiye Kupası'nda finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek Tigana dönemindeki ilk kupasını aldı.

Bu sezon kupada bu sefer yarı finalde Fenerbahçe'yi 1-0 ve 1-1'lik sonuçlarla safdışı bırakan ''Kara kartallar'', finalde Kayseri Erciyesspor'u 1-0 mağlup ederek ikinci kez kupanın sahibi oldu.

Bu arada Beşiktaş, finallerde uzatmaya giden maçları attığı gollerle müzesine götürme başarısı elde etti.

İLK TÜRKİYE SÜPER KUPASI'NI DA KAZANDIRDI

Tigana, Fortis Türkiye Kupası'nın yanı sıra bu sezon başında ilk kez düzenlenen Türkiye Süper Kupası'nı da kulübüne kazandırdı.

Sezon başında Almanya'da yapılan final maçında geçen sezonun şampiyonu Galatasaray'ı Nobre'nin golüyle 1-0 yenen siyah-beyazlı ekip, böylece ilk kez düzenlenen kupayı kazanma başarısı gösterdi.

LİG DIŞINDAKİ BÜTÜN KUPALARI GETİRDİ

Jean Tigana, böylece 19 aylık görevinde lig dışındaki bütün kupaları Beşiktaş'a kazandırdı.

Rıza Çalımbay'ın ardından takımın başına gelen Tigana, ligde ise geçen sezon Beşiktaş'ı 54 puanla 3. yaparken, bu sezon 31 maç itibariyle topladığı 58 puanla Beşiktaş'ın 2. sırada yer almasını sağladı.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla