Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-05-2007, 11:27   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş'ın gol kralı Bobo !

Fortis Türkiye Kupası'nı, finalde Kayseri Erciyesspor'u 1-0 yenerek müzesine götüren Beşiktaş'ta Brezilyalı futbolcu Bobo, kupada ve ligde attığı gollerle adeta takımının prensi oldu.

Kayseri Erciyesspor maçında da takımının tek golünü kaydeden genç oyuncu, ligde rakip filelere bıraktığı 10 golle takımının zirvede kalmasını sağlamasının yanı sıra, kupada kaydettiği 7 golle Beşiktaş'ın kupayı kazanmasında büyük paya sahip oldu.

Geçen sezonun devre arasında transfer edilen ve bu dönemde Brezilya'da az gol attığı için transferi eleştirilen Bobo, siyah-beyazlı takımdaki 1.5 sezonluk döneminde attığı gollerle ne kadar isabetli bir transfer olduğunu gösterdi. Bu sezon ortaya koyduğu performansla Avrupa'nın bazı kulüplerinin dikkatini çeken Bobo, ligde attığı 10 golle takımının en skorer oyuncusu oldu. Brezilyalı oyuncu, ayrıca kupadaki 7 golüyle yine takımının en golcü unvanına sahip oldu.

BEŞİKTAŞ'IN GOLLERİNİN YÜZDE 29'U BOBO'DAN

Beşiktaş bu sezon ligde ve kupada toplam 58 gol atarken, bu gollerin yüzde 29.3'ünü Bobo ile üretti.

Bobo, gollerdeki yüzde 29.3'lük payıyla takımdaki diğer oyuncuların etkisiz kaldığı dönemlerde takımına adeta hayat verdi.

Bu arada Brezilyalı oyuncu, bu sezon UEFA Kupası'nda rakip filelere 2 gol göndermişti.

Bobo, ayrıca geçen sezon Beşiktaş forması altında ligde 5, Fortis Türkiye Kupası'nda ise 4 gol atmıştı.

Genç oyuncu, Kayseri Erciyesspor'a attığı golle 1.5 sezonda toplam 28 gole ulaştı.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla