Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-05-2007, 13:31   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
3-0'la geldi 3-0'la gitti

Click the image to open in full size.

Beşiktaş'ta, 3-0'lık Sevilla yenilgisi ile göreve başlayan Jean Tigana, yine 3-0'lık Bursaspor yenilgisiyle siyah-beyazlı kulübe veda etti.

Beşiktaş ile 31 Ekim 2005 tarihinde sözleşme imzalayan Tigana, ilk olarak UEFA Kupası'nda 3 Kasım'da deplasmanda oynanan Sevilla maçında takımın başında sahaya çıktı. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmayı 3-0 kaybederken, Turkcell Süper Lig'de geçen pazar günü yine deplasmanda Bursaspor ile oynanan ve Beşiktaş'ın 3-0 yitirdiği maç da Beşiktaş'taki son karşılaşması oldu.

82 RESMİ MAÇTA 43 GALİBİYET, 23 YENİLGİ
Beşiktaş, teknik direktör Jean Tigana döneminde toplam 82 resmi maç oynadı.
Bu karşılaşmaların 43'ünü kazanan siyah-beyazlılar, 16 beraberlik, 23 de yenilgi aldı.

''Kara Kartallar'', resmi maçlarda rakip fileleri toplam 124 kez havalandırırken, kalesinde de 84 gol gördü.

LİGDE 55 MAÇ
Fransız teknik adam, Turkcell Süper Lig'de ilk olarak 2005-2006 sezonunun 12. haftasında, 1-1 berabere biten Malatyaspor maçında takımının başında sahaya çıktı.

Siyah-beyazlılar, Tigana döneminde ligde 55 maç oynayıp, 27 galibiyet, 15 yenilgi, 13 de beraberlik elde etti.

Tiganalı Beşiktaş, lig maçlarında toplam 78 gol atarken, 56 gol yedi.

TÜRKİYE KUPASI VE SÜPER KUPA
Tigana'nın, Beşiktaş'ta görevde bulunduğu dönemde en başarılı olduğu kulvar, Fortis Türkiye Kupası oldu.

Fortis Türkiye Kupası'nda siyah-beyazlılar Tigana döneminde iki sezonda toplam 17 maç yapıp, 12 galibiyet, 4 yenilgi, 1 de beraberlik aldı.

Ayrıca Beşiktaş, ilk kez geçen yıl uygulanmaya başlanan Türkiye Süper Kupası'nda da Galatasaray'ı yenerek, kupanın sahibi oldu.

2 TÜRKİYE, 1 SÜPER KUPA
Jean Tigana döneminde ligde şampiyonluk sevinci yaşayamayan ''Kara Kartallar'', buna karşın 2 Fortis Türkiye Kupası, 1 de Türkiye Süper Kupası'nı müzesine götürdü.
Geçen yılki Fortis Türkiye Kupası'nda finalde Fenerbahçe'yi uzatmalarda 3-2 yenen Beşiktaş, bu sezon da Kayseri Erciyesspor'u uzatmada attığı tek golle mağlup edip kupaya uzandı.

Siyah-beyazlılar ayrıca sezon başında Almanya'da yapılan Türkiye Süper Kupası maçında Galatasaray'ı 1-0 yenip, bu kapayı alan ilk takım oldu.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla