Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-05-2007, 10:49   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Avrupa yolcusu kalmasın !

Ligde şampiyon kim sorusunun yanıtı F.Bahçe olarak alındıktan sonra gözler ikincilik ve UEFA mücadelesine döndü. Avrupa’ya gidecek 4 ekibimizin belirleneceği bu yarışta 5 takım son iki haftaya nefeslerini tutmuş giriyor.

Türkiye’yi önümüzdeki yıl Avrupa kupalarında hangi ekiplerin temsil edeceği sorusu yanıtını son iki haftada bulacak. Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından gözler ikincilik mücadelesine döndü. Kazananın Şampiyonlar Ligi’ne gidiş vizesi alacağı bu yarışta Beşiktaş ile Galatasaray yarışıyor ancak Trabzonspor, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor da mücadelenin diğer ortakları. Bu üç takımdan ikisi alınacak sonuçlara göre UEFA ve İntertoto Kupası’na katılacak.

BEŞİKTAŞ’IN DURUMU ÖNEMLİ
Beşiktaş son iki maçını kazanıp ligi ikinci sırada tamamlarsa G.Saray ve kupa finalisti Erciyes, UEFA yolunu tutacak. Trabzon ya da Kayserispor’dan ligi 4. sırada tamamlayan İntertoto’ya katılacak. Ancak iki puan gerideki G.Saray ligi 2. tamamlarsa bu kez Beşiktaş, kupa galibi unvanıyla UEFA’ya gidecek. Bu durumda Erciyesspor’un Avrupa hayali suya düşecek. Ligi dördüncü sırada tamamlayacak olan takım UEFA’ya, beşinci ise Intertoto’ya gidecek.

BEŞiKTAŞ, FENER’iN KAZANMASINI iSTiYOR
Lig yarışında geçen haftaya kadar Fenerbahçe’nin takılmasını bekleyen Beşiktaş, rakibinin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından bu kez cumartesi günkü derbiyi kazanmasını istiyor. Siyah Beyazlılar, bu hafta Ankaraspor’u İnönü’de yener, Fenerbahçe’nin de Galatasaray ile en azından berabere kalması halinde lig ikinciliğnii garantileyecek ve son haftaya rahat girecek.

İNTERTOTO KOLAY
Trabzon ve son maçta Beşiktaş’ı ağırlayacak olan Kayserispor bu nedenle lig ikinciliğinin Galatasaray’da kalması için duacı. Türkiye, Intertoto’ya son iki turdan itibaren katılacağından bu kupa da UEFA’ya katılmak için rahat bir yol olarak kabul ediliyor. Kayseri geçen yıl İntertoto’dan UEFA’ya yükselmeyi başarmıştı.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla