Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-05-2007, 12:51   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Besiktas Kára Gecti

BEŞİKTAŞ KÂRA GEÇTİ!..

17 Mayıs 2007 09:32

Click the image to open in full size.

Avukatların da yer aldığı görüşme saat 08.45’te başladı, 19.45’te bitti. Tigana ile bu yılki alacakları konusunda anlaşıldı. Fransız teknik adam gelecek sezonki haklarından vazgeçince Beşiktaş kara geçti. Metin imzalandı. SPK’ya bildirildi.

BEŞİKTAŞ yönetiminin Jean Tigana zaferi... Siyah beyazlılar, asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu’nun finansal, Av.Levent Erdoğan’ın da hukuksal yönden yürüttüğü ve 11 saat süren pazarlıklar sonucu tam 4 milyon Euro kazandı. İspanyol Del Bosque’nin görevden alınmasının ardından açtığı dava sonucu büyük bir tazminat ile karşı karşıya kalan Kartal bu kez aynı hataya düşmedi.

Haklarını istedi

Beşiktaş’taki görevinden ayrılmak istediğini daha önce basına açıklayan Fransız teknik adam ile görüşmeler pazartesi sabahı saat 08.45’te başladı. Siyah beyazlı kulübün mali işlerinden sorumlu yöneticisi Ertunç Soğancıoğlu ile Av.Levent Erdoğan’ın Tigana’nın avukatlarıyla yürüttüğü pazarlıklar tam 11 saat sürdü. Tigana’nın avukatları 30 Haziran 2007 tarihine kadar hak edilen tüm alacaklarının kendilerine ödenmesini istedi. Avukatlar, bunun karşılığında Tigana’nın, Beşiktaş’tan 2007-2008 sezonu için doğan tazminatı almayacağını ifade ettiler.

Manisa maçı unutuldu

Prensip olarak ana konuda anlaşıldıktan sonra, ayrıntılara geçildi. Fransız hoca 708 bin Euro tutan (311 bin Euro maaş, 150 bin Euro kupa primi, 50 bin Euro UEFA Kupası primi, 45 bin Euro Türkiye Kupası primi ve 150 bin Euro lig sıralaması primi) alacakların kendisine hemen ödenmesini istedi. Beşiktaş yönetimi, tutarın 706 bin Euro olduğunu hatırlatınca avukatlar devreye girdi ve Beşiktaş’ın 2 bin Euro tutan Vestel Manisa ile oynanan kupa maçı primini hesaplamayı unuttuğunu söyledi.

150 bin Euro’da anlaşıldı

Bu konu halledildikten sonra, ikinci pürüz lig sıralaması priminde çıktı. Tigana’nın sözleşmesinde lig ikinciliği için 400 bin, üçüncülüğü için ise 100 bin Euro ödenmesi yazıyordu. Ancak lig sona ermediği için bir orta yol bulundu. Tigana’ya 150 bin Euro ödenmesi kararlaştırıldı. Akşam saat 19.45’te sona eren pazarlıktan sonra anlaşma metni, (Son anda bir aksilik çıkmasın diye) hemen aynı dakikada Tigana’ya yollandı ve imzası alınarak SPK’ye bildirildi. Hazırlanan anlaşma metninde, "Tarafların dostane bir şekilde sözleşmeyi feshetme kararı aldıkları ve bunun karşılığında da Tigana’nın 2007-08 sezonuna ait her türlü hakkından vazgeçtiği" ifade edildi. Bu anlaşma Beşiktaş’ın "4 milyon Euro kazandığı mutabakat" diye yorumlandı. Çünkü Tigana bu anlaşmaya yanaşmasa ve direnseydi, siyah beyazlılar ya 1 yıl daha onunla çalışmaya, ya da 4 milyon Euro ödemek zorunda kalacaktı.

Hurriyet
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla