Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-05-2007, 17:50   #7
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
kartalizma1903´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ya sonucta bu bir spor savaş değil tamam o takımın oyuncularının kanlarında eziklik var ama böyle birşey dedi diyede adamı mahkum etmek gerekmez chelsea da manu alkışladı ya modern şeyler bunlar tamam istemeyebilirz ama böyle birşey dedi diyede gitmesini istemek saçma olur
Kardeşim sana cevap olarak, kartalhaberde okuduğum cinconlu bir yazarın ama gerçekten gerçekleri görerek yazdığı bir yazıyı ekliyorum...

Şerefsiz"lig"de 1 numara olanlara alkış mı?
'Şükrü Saraçoğlu, yine rakip takım oyuncularının stad otoparkında hem kulübün adamları ve hem de Fenerbahçeli futbolcular tarafından dövüldüğü yer Şükrü Saraçoğlu....' Necati Şatana'nın internetspor'daki köşe yazısı:

Şerefsiz"lig"de 1 numara olanlara alkış mı?


1995 Yılında sırf Galatasaray'a kupa verdi diye Türkiye Cumhuriyetinin başındaki kişiye, Cumhurbaşkanının kafasına şişe atıldığı yer Şükrü Saraçoğlu.. Rakip takım taraftarlarının kafalarına dışkı torbaları atılan yer Şükrü Saraçoğlu.. Rakip takım oyuncularının koridorda dövüldüğü (Galatasaraylı oyuncuların) yer Şükrü Saraçoğlu, yine rakip takım oyuncularının stad otoparkında hem kulübün adamları ve hem de Fenerbahçeli futbolcular tarafından dövüldüğü yer Şükrü Saraçoğlu.... Galatasaraylı futbolcularının kafalarına yumurta atılan yer de Şükrü Saraçoğlu, yine Galatasaraylı oyuncuların saha kenarında ısındırılmadığı yer Şükrü Saraçoğlu, yayıncı kuruluşun kablolarının kesilerek yayının durdurulmaya çalışıldığı stad Şükrü Saraçoğlu....



Türk Futbol tarihinde açılan en edepsiz küfür ve pankartların açıldığı yer "Şükrü Saraçoğlu" (Geçen Yıl GS derbisinde sarı-kırmızı renkte açılan tarihe geçen ama Aziz Yıldırım tarafından makul görülen küfürlü slogan)



Galatasaray'ın 5-1'lik skorla Türkiye Kupası'nı aldığı maçta rakibini bırakın tebrik etmeyi seromoniye bile çıkmayan takım Fenerbahçe...

Haluk Ulusoy döneminde 3 kez şampiyon olmasına karşın her yıl Ulusoy ismiyle kavga ederek ülke futbolunu kaosa sürükleyen Fenerbahçe Yönetimi ve onun yaltakçı ve yandaş medyası.... Bu ligden çekileceklerini açıklayan, tuhaf biçimde taraftarını örgütleyerek kazanılacak ilk penaltıyı taca atmayı tartışmaya açan da Fenerbahçe yönetimi.

Kendilerinin şampiyon olmadığı her ligi "Şerefsiz" lig olarak niteleyen de onlar.

Fenerbahçe Şampiyon olduğunda onları ilk tebrik edenler ise işin tuhafı Galatasaray yöneticileri ve hatta Fenerbahçe taraftarının nefret ettiği Adnan Polat...

Fenerbahçe Yönetimi tarafından son yıllarda futbolumuza öyle bir kin ve nefret tohumları ekildi ki ortak bir paronaya oluşturuldu ve şampiyonluklarını tebrik edenler bile güzel söz söylemek yerine ağır eleştirilerde bulunuluyor.

Mesela bakıyorum bir önceki yazıma, daha ilk paragrafta Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu tebrik edip haklı başarısını yazıya döküyoruz ama yapılan yorumlar tamamen Yıldırım, Koç, Uslu, Özaydınlı ve Mosturoğlu düşüncesinin ürünleri...

Üstelik 2 hafta içinde Fenerbahçe lehine yapılan bariz hakem hatalarına rağmen.

Bunları hiç yazmadık... Mesela Trabzonspor maçında ÜmitÖzat'a verilmeyen kırmızı kart, ofsayt diye kesilen gollük Trabzonspor ataklarını ve Sivas maçında Galatasaray'ın verilmeyen nizami golünü de sırf Fenerbahçe'nin başarısına gölge düşürmemek için kaleme dahi almadık.

Ama kimse bizden paronayak azınlığının beklediği gibi Fenerbahçe Yönetimini tebrik etmemizi beklemesin.

Kimse centilmenliği hiçe sayan, kazanmak için her yolu deneyen, hatta sadece rakip takımlarla değil Anadolu Kulüplerinde görev alan Fenerbahçe Kongre Üyeleri ve kendilerini biraz eleştirdiler diye bazı Fenerbahçeli gazetecilere savaş açan Aziz Yıldırım ve emrindeki 3-5 "Şeref" mücadelesi verdiğini sanan kişileri tebrik etmemizi beklemesin.

Ayrıca Fenerbahçe'nin kalemşörlerinin dediği gibi bu kadar çirkinliğe sebebiyet veren bir kulübün Ali Sami Yen Stadı'nda alkışlanmasını da kimse beklemeyecek. İngiltere'de yaşananların bizim ülkemizde olanlarla en küçük bir ilişkisi yok. Chelsea'nın şampiyon Manceshter'i alkışlaması gayet normal. Çünkü Chelsa'li ler Old Trafold'da insan gibi karşılanıp adam gibi muamele gördüler. Geçen yıl da bu tablonun tersi yaşanmıştı.

Ama saygı bekleyen önce herkese saygı gösterecek.Saygı bekleyen saygılı olacak. Saygı görmek için hiçbir olumlu davranış sergilemeyenlerin alkış beklemesi çok saçma ve haksızlık.



Bu arada tebriklere bile küfürle karşılık veren Fenetbahçeli ler neden kendi üzerlerine alındılar onu da anlamadım.

Ben sadece sayıları milyonlarla ifade edilen centilmen Fenerbahçeli leri tebrik ettim. Sizleri değil. Zaten sizin gibi adamlar(!) olduğu için takımınız Ali Sami Yen'de alkışlanmayacak.

Siz kaybettiğiniz kupanın seromonisine bile çıkmayan bir zihniyetin, Aziz Yıldırım ve ekibinin ürünüsünüz.

Bu arada bu başarı futbol yaşamı başarılarla dolu ve efendiliği ile takdirimizi kazanan Arthur Zico'ya da hayırlı olsun. Ben Arthur zico'nun 2 hafta önce yaptığı çirkin açıklamaları da baskı altında yaptığını düşünüyorum.

Aman efsane futbolcu Zico!... İsminden ödün verme... Sana baskı yapanların senin adamlığının yarısı kadar bile değeri yok.

Halen alkış bekleyenlere duyrulur. Alkış istiyorsanız İngiltere Ligi'ne gidin diyeceğim ama orada böyle saygısız bir yönetimi barındıracaklarını da hiç sanmıyorum. O nedenle silkinin ve kendinize gelin. Belki alkışlanmayacaksınız ama kendi evinizde yaptığınız rezilliklerin hiçbiri ile de karşılaşacağınızı sanmıyoruz.

Bizler de isteriz alkışlamak ama Galatasaray Yönetiminde atılacak bu önemli adımın ilk Fenerbahçe-Galatasaray maçında Aziz Yıldırımın emriyle bozulacağını bile bile bunu yapacak kadar saf adam olduğunu düşünmüyorum.
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!

Konu havali_cocuk tarafından (17-05-2007 Saat 17:53 ) değiştirilmiştir..
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla