Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-05-2007, 14:00   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'Fanatik Beşiktaşlıyım !'

Kayserispor'un başarılı orta saha oyuncusu Kemal Okyay'dan samimi açıklama: "Fanatik Beşiktaşlıyım".. Bu sene Fenerbahçe'ye attığı golle hatırlandığını da söyleyen Kemal, Ligtv.com.tr'ye özel açıklamalar yaptı.

"Kayseri'nin Avrupai Yüzü" röportaj serisinin bugünkü konuklarından olan Kemal, Ligtv.com.tr Haber Müdürü Erdem Erol'a ilginç açıklamalar yaptı. Futbolcuların çoğu tuttuğu takımı açıklamazken, Kemal, üstelik de 22 yaşında olmasına rağmen dobra konuştu ve "Fanatik Beşiktaşlıyım" dedi. Kemal "Herkes beni Fenerbahçe'ye 2. golü atan çocuk olarak tanıyor." da derken; teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam'a övgüler yağdırdı:

"F.BAHÇE'YE ATTIĞIM GOLLE HATIRLANIYORUM"

-Kemal Okyay denince herkes seni nasıl tanıyor?
Herkes Fenerbahçe'ye 2. golü atan çocuk olarak tanıyor.

-22 yaşındasın ve Kayserilisin ve futbola Kayseri'de başladın değil mi?
Evet Kayseriliyim. Amatör olarak futbola köy hizmetlerinde başladım. Ertesi sene Erciyesspor altyapısına geldim, isim değişikliğiyle Kayserispor oldu ve 3 yıldır da buradayım.

-Sen direk kendini Süper Lig'de buluverdin yani?
Evet, hiç ikinci lig, üçüncü lig hiçbirinde oynamadan direk Süper Lig'de oynadım. Açıkçası kendimi şanslı bir futbolcu olarak görüyorum. Çünkü insanlar 3. ligde ve 2. ligde bayağı oynuyorlar ve çıkıp çıkamayacakları belli değil. Oysa ben kendimi direk Süper Lig'de buldum. Bu benim için gerçekten büyük bir şans.

-Herkes seni Fenebahçe'ye gol atan çocuk olarak tanıyor ama maçın bitimine 10 saniye kala Deivid'in attığı golle sevincin kursağında kaldı değil mi?
Evet, o golü yemeseydik belki hayatımın en güzel günlerinden biri olacaktı ama olmadı.

"ÇIKIŞI ERTUĞRUL HOCAYLA YAKALADIM"

-Genç yaşta hiç 2 ve 3. lig oynamadan Süper Lig'de forma giymenin sıkıntılarını yaşadın mı?
Sıkıntı şöyle yaşadım, ilk çıktığımız sene Hüsnü Özkara bize yani, genç arkadaşlara gereken önemi vermedi diyebilirim. Ama Hikmet Karaman hoca beni aldı ve ilk Galatasaray maçında oynadım. Hikmet hocayla beraber herşey daha kolay oldu. Sonra asıl çıkışı da Ertuğrul hocamla yaşadım zaten. Ertuğrul hoca bana güvendi, beni oynattı.

-Kayserispor'da çok iyi bir istikrar var. Kayserispor'un genç isimlerinden biri olarak bu istikrarı nasıl yakaladınız, bunun en önemli nedenleri neydi?
Bu başarıdaki en önemli neden kesinlikle takım içindeki arkadaşlık, hocalarımızın bize olan davranışları, abi kardeş gibi yaklaşımları, başkanımız ve yöneticilerimizin üzerine düşen görevleri kesinlikle her şekilde yerine getirmeleri, hocamızın bize olan aşırı güveni çünkü hocamız geldiğinde bu takım küme düşer diyorlardı. O bizi bir anda 5. yaptı. Özellikle kaptan Bülent abimizin bizimle olan ilişkileri. Bülent abinin taklımdaki etkisi inanılmaz derecede fazla diyebilirim.

-Her futbocunun hedefleri vardır. Milli takımda oynamak ister ve tabii ki 3 büyüklerin birinde forma giymek.
Aslında öylede diyebilriz ama öncelikle benim ilk hedefim kesinlikle oynamak. Bu sezon 2. yarıdan itibaren çok şükür tüm maçlarda istediğim şekilde oynadım. Hedefim öncelikle Kayserispor'da iyi bir şekilde oynayıp gidebiliyorsam buradan milli takıma gitmek, daha sonra da dediğiniz gibi işte 3 büyükler. Zaten iyi oynadıktan sonra hepsinin olacağına inanıyorum.

"FANATİK BEŞİKTAŞLIYIM"

-Futbolcular gençliğimde bir takım tutuyordum ama profesyonel olunca bıraktım derler. Sen daha çok gençsin ve daha bırakmamışsındır takım tutmayı zannederim.
Ben Beşiktaşlıyım. Çünkü abim ve ben küçüklüğümüzden beri koyu bir Beşiktaşlıyız. Bir arkadaş grubumuz var hepimiz Beşiktaşlıyız. İnşallah bir gün Beşiktaş'ta oynamak nasip olur bana.

-Bu kadar da net şekilde açıklıyorsun yani. Ancak bir gün Fenerbahçe ve Galatasaray'ın transfer gündemine geldiğinde bu Beşiktaşlıyım açıklaması sıkıntı yaratmasın.
Yok olmaz çünkü işimizi profesyoneliz ve herkes işini profesyonelce yapıyor. Ben gönlümdeki takımı söyledim.

"KUPA MAÇINDA ERCİYES'İ TUTTUM"

-Altyapısından yetiştiğim Erciyesspor'la, Beşiktaş kupada final oynadı. Bu sefer hangi tarafı tuttun.
O maçta kesinlikle Erciyessporlu'ydum.

-Ama Beşiktaş'ın kupayı alması işinize geliyordu.
Evet işimize geliyordu ama ben Erciyersspor'u tuttum.

-Genelde bu kadar net açıklamalar yapmaz futbolcular. Sense neyse olduğunu gibi söylüyorsun.
Çünkü benim içimden geçenler oydu ben de onları söyledim.

"ERTUĞRUL SAĞLAM'I ÖRNEK ALIYORUM"

-Yarınlarda daha iyi yerlere geldiğin zaman, 3 büyüklern gözdesi olduğunda, yine herşeyi bu kadar açık şekilde cevaplayabilecek misin?

Kesinlikle cevap vereceğime inanıyorum. Bütün hocalarım bana 'senin karakterin çok sağlam, hep böyle ol' dediler. Yani milli takımda Ünal hocam olsun, diğe hocalarım olsun hepsi bana karakterimin sağlam olduğunu söylediler. Böyle devam etmemi istediler bende bu şekilde devam edeceğim. Ertuğrul hocam da aynı şekilde çok açık sözlü bir insan ve ben de onu örnek alıyorum diyebilirim.

Erdem Erol / Ligtv
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla