Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-05-2007, 16:42   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Yüz Yıllık Gurur, Yüz Yıllık Rüya

Click the image to open in full size.
Yüz Yıllık Gurur, Yüz Yıllık Rüya
21.05.2007 14:41

104 yıllık Kulübümüz’ün yüz yılını anlatan “Yüz Yıllık Gurur, Yüz Yıllık Rüya” adlı yağlıboya çalışması BJK İnönü Stadı’ndaki Müzemiz’de taraftarlarımızın gösterimine sunuldu. Ressam Nihat Evren Derman’in 60 x 110 cm’lik yağlıboya eseri Türk sporunun asırlık çınarı Beşiktaşımız’ın stadyumu BJK İnönü Stadı’nın tuval üzerindeki çalışmasını gözler önüne seriyor. Yaklaşık 1.5 yılda tamamlanan resim aynı zamanda Türk resim sanatında klasik üslupta yorumlanmış sportif içerikli ilk ve tek yağlıboya resim olarak ön plana çıkıyor.
Ressam tarafından 2006 yılının Eylül ayında tamamlanan ve Beşiktaşlılara armağan edilen eser için Nihat Evren Derman şu ifadeleri kullanıyor:
“Yüzüncü yılımızda yaşanmış hangi zaferin taraftarların gönlünde taht kurduğunu merak ettim. 3-1 kazandığımız Dinamo Kiev galibiyeti ve Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederek Şampiyonluğu kazandığımız maç unutulmazlar arasında yer alıyordu. Tercihimi Dinamo Kiev’den yana kullandım. İçeriği yalnızca Beşiktaş’ın yüzüncü yılı değildir, ilk yüz yılıdır. İlk yüz yılı anlatan bu resmin en azından yüz yıllık bir perspektifi vardır. İkinci ve daha sonraki yüzyıllarda da, başka bir deyişle Beşiktaş var oldukça değerini koruyacak bir çalışmadır.”
“Yüz Yıllık Gurur, Yüz Yıllık Rüya” adı verilen eserde, BJK İnönü Stadı’nın görkemli mimarisi, Beşiktaşlı taraftarlarımızın meydana getirdiği sıradışı atmosfer, Dolmabahçe Camii ve Dolmabahçe Saat Kulesi gibi semtimizin sembolü haline gelen tarihi eserler de tablonun önemli detayları arasında.
Neden Yüz Yıllık Gurur
-Beşiktaş, tüm Türkiye’de büyük bir coşkuyla kutlanan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” fikrini ortaya atan ve kanunlaşmasını sağlayan kulüp olmuştur.
-Armasında Türk Bayrağı’nı taşıma hakkına sahip ilk ve tek kulüp Beşiktaştır.
-Bir semt takımıyken taraftar kitlesi bütün dünyaya yayılmıştır.
-Türkiye’nin en etkili taraftarlarına sahip olan gruptur. Taraftarları dünyada eşi benzeri görülmemiş teatral yönüyle başka milletlerin de takdirini toplamıştır.
Yüz Yıllık Gurur Yüz Yıllık Rüya adlı yağlıboya eser, BJK İnönü Stadı’nda 100 gün gösterimde olacaktır.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

kayank:resmi site
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla