Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-05-2007, 18:14   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
DEMİRÖREN'DEN TARİHİ ÇAĞRI!

DEMİRÖREN'DEN TARİHİ ÇAĞRI!

Galatasaray-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar sonucunda durumun farklı boyutlara ulaşması nedeniyle Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'den tarihi bir çağrı geldi. Demirören, 4 büyük kulübe, Haluk Ulusoy'a ve Bakan M. Ali Şahin'e çağrıda bulunarak, ''İçinde bulunduğumuz duruma çözüm bulalım'' dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, son günlerde spor alanlarında artan gerilim ve yaşanan olaylar üzerine spor camiasına çağrıda bulunurken, 4 büyük kulübün başkanını da durum değerlendirmesi yapmak ve çözüm önerilerini tartışmak üzere toplanmaya çağırdı.

Yıldırım Demirören'in kulübün internet sitesinde yaptığı açıklaması şu şekilde;

“Spor evrensel kültürün bir parçası, dünyada dili, ırkı, dini, farklı insanları birleştiren bir vasıtadır. Sportif faaliyetlerin en önemli amaçları, insanların ruhsal sağlığını olumlu yönde etkilemek, sosyal ve moral kazançlar sağlamaktır. Centilmenlik, rakibe saygı duymak ve sahada adil şartlarda mücadele etmek sporun birinci ilkeleridir.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak, 104 yılık tarihimizde ilkelerimizi ve geleneklerimizi bu olgulara göre şekillendirerek, sporun temel mantığına sadık kaldık ve duruşumuzu bu yönde belirledik.

Kulübümüz, 24 Mayıs 1935 yılında Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin de katılımı ile “Atatürk Spor Günü”nü organize etmiş, Fenerbahçe Stadı’nda binlerce sporsever üç büyük kulübü ayakta alkışlamıştır. Ardından kurucularımızdan Ahmet Fetgeri Bey’in önerisi ve Ulu Önder Atatürk’ün kabulü ile “Atatürk Spor Günü”, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak her yıl kutlanmaya başlanmıştır.

Değerli sporcularımız vatan onlardan görev beklediğinde cephede rakip takımlardan arkadaşları ile birlikte şehit düşmüş, yıllarca tüm kulüplerin taraftarları yanyana maç seyretmiş, takımlarını centilmence desteklemiş, Türk Milli Takımı uzun seneler üç büyük kulübün oyuncularından oluşmuştur.

1935’den 2007’nin 19 Mayıs tarihine gelindiğinde, sporun barış ve kardeşlik olduğuna dair inancın, yerini fanatizme bıraktığını görmek, tüm spor kamuoyu gibi bizleri de çok üzmüştür.

Geçmişte spor bahçesine atılan bu kardeşlik tohumlarının yeniden canlandırılıp yeşertilmesi, spora hizmet veren herkesin görev ve yükümlülüğüdür.

Turkcell Süper Lig’de bu sezon yaşanan türlü şiddet fiilleri, Türk Sporu’nun geleceğine endişeyle bakmamıza sebep olmaktadır. Bugün gelinen noktada her türlü iyi niyetimiz ve mesajlarımıza rağmen, toplumsal bir cinnetin göstergesi olan olaylar artarak devam etmektedir.

Kamuoyunda bu konuda fikir beyan eden sporun farklı organları, durum tespiti yapmakta, üzüntülerini bildirmekte, fakat çözüm üretmeye veya herhangi bir hareket planı oluşturmaya yönelik öneri sunmamaktadır. Bununla birlikte, bu söylemlerin sahipleri, sadece geçmişteki olaylarla kıyaslamalara gidip, kısır bir döngüyü yaratmaktadırlar. Bu yaklaşımın Türk Sporu’na bir faydasının olmadığı ve olayları iyice körüklediği ortadadır.

Bu nedenle geçmişte yapılanlar veya yapılamayanları tartışmayı bırakıp, artık neler yapılabileceğini konuşmak gerekmektedir.

Bizlere düşen yaşananlardan ders alıp, aynı hataları tekrarlamamak ve Türk Sporu’nun geleceği için sözde değil gerçekçi adımlar atmaktır.

Bu bağlamda Beşiktaş JK Başkanı olarak, Türk Sporu’nun 19 Mayıs 2007 tarihinde geldiği noktada üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmek üzere bir çözüm paketi önerisini Türk Spor kamuoyunun bilgilerine sunuyorum;

Öncelikle Türk Sporu’nun lokomotifi kabul edilen 4 büyük kulübümüz Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor başkanlarını mevcut durumun değerlendirilmesi ve çözüm önerilerini tartışmak üzere bir araya gelmeye davet ediyorum. Bu öneriyi, milyonlarca taraftarın desteklediği 4 büyük kulübün liderleri olarak, Türk Sporu’nun geleceğine sahip çıkmamız gerektiğine olan inancım çerçevesinde yapıyorum.

Spor camiasının tüm organlarının da bu hareket içerisinde verecekleri destekle yer almaları, tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Mehmet Ali Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu, tüm Kulüplerimiz, yayıncı kuruluş, tüm basın ve yayın organları, sponsorlar ve taraftarları yaptığımız bu tarihi çağrıya davet ediyorum.

Önerimiz, yukarıda adı geçen tüm sosyal paydaşların temsilcileri ile bir grubun oluşturulması, önlemler ve çözümleri içeren ortak akıl deklarasyonunun hazırlanması ve tüm paydaşların bu deklarasyona uyacaklarına dair imza atmalarıdır.

Gelinen noktada bekleyerek geçirilen zaman, Türk Sporu’nun aleyhine işlemektedir. Türk Sporu’nun değerini yükseltmek ve düşmanlıkların artık bir son bulmasını sağlamak amacıyla en kısa zamanda harekete geçmek gerekmektedir. Mevcut duruma gelinmesinde hepimizin sorumluluğu olduğunu kabul etmeli, bu tarihi görevi yerine getirecek cesaret ve azmi göstermeliyiz.

Ben Beşiktaş Kulübü Başkanı olarak bu tarihi çağrıyı yapma cesaretini gösteriyor ve Beşiktaş Kulübü’nün bu mücadeleyi gerekirse tek başına sürdüreceğini ve var gücü ile çalışacağını herkesin bilmesini istiyorum.

Temennim; Türk Sporu’nun geleceği için hayati önem taşıyan bu çözüm önerisine sporun içindeki tüm organların ve sporseverlerin sahip çıkması, gerçek anlamda desteklemesidir.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım.”
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla