Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-05-2007, 22:45   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow ''Bana 'Tercih yap' deseler, yerli antrenör alırım''

"AYBABA KENDİSİNİ SEVDİREMEDİ"

22 Mayıs 2007 17:35

Click the image to open in full size.

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, teknik direktör konusunda, yerli teknik adamdan yana olduğunu bildirdi.

Yalçın Karadeniz, ''ligtv.com.tr''ye yaptığı açıklamada, ''Bana 'Tercih yap' deseler, yerli antrenör alırım'' dedi.

Yerli teknik adamın Türk futbolunu iyi tanıdığını, bunun da avantaj olacağını anlatan Karadeniz, şöyle devam etti:
''Yerli hoca herkesi tanıyor, Türk futbolunu tanıyor. Bugün Kayserispor'un nereden ne açıkları var, nereden ne yapabilir, hepsini biliyor. Yabancı nereden öğrenecek? Ya kasetten öğrenecek ya da birisi ona telkin edecek. Dolayısıyla benim tercihim böyle. Burada bütün mesele, şöhrete, başarıya susamış bir insan olması gerekir. Tigana, 1 sene çalışmayacağını, hatta Avrupa'dan büyük kulüplerden teklifler olduğunu söylüyor. Teklif var ya da yok, bilemiyorum, ama ne oluyor da adam 'Benim ihtiyacım yok' diyor. İsmi var, parası var. Çalışsa ne olur, çalışmasa ne olur. Yani bir şeye susamış hali yok, ne maddiyata, ne şöhrete, ne de başarıya. Şimdi yerli antrenörler içerisinde mesela Yılmaz Vural, maçı 90 dakika seninle beraber oynuyor, seyretmiyor, yaşıyor. Bizim takıma da böyle profesyonellik lazım.''

SAMET AYBABA KONUSU

İsmi teknik direktör adayları arasında geçen Samet Aybaba'nın nedense tribüne kendisini sevdiremediğini belirten Karadeniz, ''Onun da sebebi, görev yaptığı takımlarda Beşiktaş'a karşı iyi işler yapmış olmasıdır. Beşiktaşlılık duruşuna bakarsanız, dürüstlüğü, doğruluğu aşıladığımız bir insan, maç mı verecekti yani'' görüşünü dile getirdi.

''BUNLAR DA BÖYLE ŞIMARIK OLUYOR''

Karadeniz, görevinden ayrılan teknik direktör Jean Tigana'ya da değinerek, ''Şimdi Tigana verdiği beyanatta, 'Dışarıdan gelenler sabote etti' dedi. Ne sabote etti mesela.. Yani Celal Kolot neye karşı çıktı. Antrenmanına mı karıştı, şunu oyuna al, bunu oynatma mı dedi, ne yaptı yani? Demek ki yan baktın, yağmur yağdı bahanesi gibi bir şey bu. Bunlar da böyle şımarık oluyor. Demek ki adamın paraya da şöhrete de ihtiyacı yok. O zaman ne kalıyor'' dedi.

''ERTUĞRUL İÇİN ZAMAN GEREKLİ''

Adı teknik direktör adayları arasında geçen Ertuğrul Sağlam için de Karadeniz, şu görüşünü açıkladı:
''Ertuğrul bizde yetişmiş, son derece dürüst, namuslu, haysiyetli, düzgün. Ertuğrul getirilebilir, ama bence birkaç sene daha getirmeyelim Ertuğrul'u. Biraz daha pişsin, ondan sonra getirelim Ertuğrul'u, 10 sene için, 'Al kardeşim, eti senin kemiği benim' diyelim. Şampiyonluk falan da istemiyorum senden, bana 5 senenin takımını yarat. O zaman yapabilir.''
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla