Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-05-2007, 17:24   #8
dionysusbjk
 
dionysusbjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yüz yıllık sansür !
Beşiktaş ''Yüz yıllık gurur, yüz yıllık rüya" adlı tablodaki Tümer resmini çıkardı.
23 Mayıs 2007 10:11
"Yüz yıllık gurur, yüz yıllık rüya" adlı tablo Beşiktaş'ın yüzünü karattı!.. Tabloda yer alan 67 numaralı Tümer'in forması atılarak yerine 19 numaralı İbrahim Üzülmez kondu ..

Beşiktaş'ın yüz yılını anlatan "Yüz yıllık gurur, yüz yıllık rüya" adlı yağlı boya çalışmasında büyük bir skandala imza atıldı. BJK İnönü Stadı'ndaki müzede gösterilen tabloda değişiklik yapıldığı ortaya çıktı. Beşiktaş'ın yüzüncü yılında forma giyen Tümer Metin'in 67 numaralı formasının yer aldığı tablo siyah beyazlı yönetimin isteğiyle değiştirildi. Tabloyu yapan ressam Nihat Evren Derman, Tümer'in forma numarasının ve adının yer aldığı 67 numaralı forma yerine, 19 numaralı İbrahim Üzülmez'in formasını koydu. Bu küçük değişiklik yapılırken, tablonun ilk kopyaları hesaba katılmadı. Tümer Metin'e uygulanan sansür tablonun BJK İnönü Stadı'nda sergilenmesiyle ortaya çıktı. Sportif içerilikli ilk ve tek olan "yüz yıllık gurur, yüz yıllık rüya" isimli tablo 1.5 yılda tamamlandı.

TARİHİ DEĞİŞTİREMEZLER

Bu arada Fortis Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında İnönü'de oynanan ilk maç sonrası Tümer, "Beşiktaş soyunma odasında resimlerimi gördüğüm ve onların indirilmesi yolunda bir talebim olduğu söyleniyor. Bunu söyleyebilmem için önce o koridorlarda fotoğrafımın olması gerekir ki, yok. Ben sadece 'Tarihi değiştiremezsiniz' dedim. Anlaşılan yine yanlış anlaşılmışım'' demişti.

FATİH DOĞAN /Sabah
__________________
Click the image to open in full size.
dionysusbjk Ofline   Alıntı ile Cevapla