Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-06-2007, 17:16   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İtalya'da sular durulmuyor

Serie A Şampiyonu Inter ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu AC Milan'ın başı, 2005-2006 sezonu öncesinde hesaplarındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle ciddi şekilde belada.
İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) sezonu açık ara şampiyon olarak kapatan Inter ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonu AC Milan hakkında 2003-2005 yılları arasında mali hesaplarında yolsuzluk yaptıkları ve vergi kaçırarak ekonomik durumlarını olduğundan daha iyi gösterdikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Inter Başkanı Massimo Moratti ve AC Milan Başkan Yardımcısı Adriano Galliani'nin de adı geçiyor. Her iki kulübün adı geçen zaman dilimi içerisinde futbolcu transferlerinde usulsüzlük yaptıkları da iddia ediliyor.
İtalyan basınına açıklama yapan yetkililer ise soruşturmanın sonucunun özellikle Inter'in 2005-2006 sezonunda aldığı şampiyonluğu etkilemeyeceğini söylüyorlar.
İtalya'da geçen yaz yaşanan şike ve bahis skandalları uzun süre dünya spor gündemini meşgul etmişti. Yapılan araştırmalar sonucu İtalyan yargısı Juventus'un iki şampiyonluğunu ele alarak takımı ikinci lige düşürmüş, AC Milan'ın ise lige eksi puanla başlamasına karar vermişti. Bu durumdan en fazla kar elde eden kulüp ise Inter olmuştu. Zira, Inter, Juventus'un elinden alınan 2005-2006 sezonu şampiyonluğuna uzanmıştı. Inter ayrıca, bu sezon da açık ara Serie A'da mutlu sona ulaşmıştı.

21.06.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : İHA
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla