Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-09-2007, 11:24   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Basında Marsilya Yenilgisinin Yankıları

TURGAY DEMİR (SABAH): BEŞİKTAŞ'A YAKIŞMADI

Kendi liginde yaşadığı sıkıntıların çözümünü bu maçta gören Marsilya, yaklaşık 40 bin ateşli taraftarının da müthiş desteğiyle maça çok hızlı başladı. Serdar Kurtuluş, Niang'ı durdurmakta zorlanırken, Cisse de savunma hattını göbekten delmeye çalıştı. Fransızlar pirhanalar gibi saldırıyorlardı. Beşiktaşlılar ise topla buluştukları anda karşılarında 3-4 Marsilyalı buldular.

------------------------------
------------------------------

KAZIM KANAT (SABAH): BÖYLE GOL YENMEZ Kİ!

Maç başladı... İnanılır gibi değil ama Beşiktaş, Marsilya'ya bir dakikada 3 gol pozisyonu verdi. Bu pozisyonlar gol olsa al sana yüzyılın skandalı! Beşiktaş'ın düştüğü bu komik durumun nedeni çok basitti:

1- Beşiktaş gibi büyük bir marka, 'mahalle takımı' gibi yerleşim hatası yaptı.

2- Beşiktaş gibi bir markanın oyuncuları bir topa üç kişi gitti, oyundan düştü.

3- Beşiktaş gibi bir büyük takım sahaya hücum oyuncuları ile çıktı ama oyunu kendi ceza alanı üzerinde kabullendi.

------------------------------
------------------------------

ÖMER GÜVENÇ (AKŞAM): KAZANMAK İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMADIK

Beşiktaş’ın ne orta sahası, ne forveti ileride hiç top tutamayınca maç nerdeyse Beşiktaş defansıyla Marsilya orta sahası ve forveti arasında oynandı. Kaleci Hakan maçı iyi götürüyordu ama yediğimiz golde inanılmaz hatası var. Sevgili Hakan rakip korner atarken kaleci yakın direkte durmaz, sen öyle yaptın ve golü yedik.

------------------------------
------------------------------

KORKUT GÖZE (HÜRRİYET): HAKEMİ SEVMEDİM

Beşiktaş, sert ve biraz da sakatlamaya oynayan hırçın bir takım buldu karşısında. İlk 45 dakikada Serdar Kurtuluş ve Ricardinho’nun ayağını eline veren Fransızların niyeti belliydi...

Alan daraltarak Beşiktaş’ı baskı ile bozacak. Tekme ile sindirecek ve sonuca gidecek!

İlk 45 dakikada Beşiktaş bu pis düşünce ve taktiğe papuç bırakmadı. Bir boksör gibi rakibi ile yakın döğüşe girdi ve fizikman hiç ezilmedi.

Ancak bu, kazanmak için yeterli miydi... Teknik açıdan da aynı performans ve beceriyi göstermeliydi.

Bunu yapamadı Beşiktaş!

Herhalde maçı izleyenler de benimle aynı hisleri paylaşmıştır.Hele, Tello’nun bacağına acımasızca basan 5 numaralı Faty’nin hareketini gördükten sonra...

Peki, İtalyan hakem bu cinayet işlenirken neredeydi. Üstelik 5 numaralı Fransız’ın ilk yarıdan bir sarı kartı yok muydu?

------------------------------
------------------------------

RIDVAN DİLMEN (MİLLİYET): BEŞİKTAŞ DAYAK YEDİ

Kaybettiğine mi üzülürsün yoksa dayak yediğine mi? Fair-play diyorlar, ödüller veriyorlar ya... Aslında fair-play önce saha içinde olmalı...

Marsilya takımının fair-play ile uzaktan yakından ilgisi yoktu. Resmen çirkeflik yaptılar ! Birinci dakikadan itibaren Beşiktaş'ı adeta tekme tokat dövdüler...

Emin olun bu sertlik filan değildi, sözlük karşılığı tam olarak tekmeydi.

Yine ilginçtir, hakem futbol maçı değil sanki rugby maçı yönetiyor gibiydi. Daha maçın başında defansta iki fire verdi Beşiktaş... Devamında da sertlik artarak sürdü. Hatta Marsilya pozisyona giremeyince, siyah-beyazlıları tekme ile sindirmeye çalıştı. Hakem tüm bunları görmezden gelirken, son 10 dakika içinde birkaç sarı kartla günah çıkartmaya çalıştı.

------------------------------
------------------------------

BASRİ BAYKOÇ (FANATİK): SIRF SAVUNMAYA SIĞINAMAZSINIZ

Rakip belki çok sert, diyelim ki İtalyan hakem de fazlasıyla müsamahakar. Tamam da yine Şampiyonlar Ligi gibi bir arenada, deplasmanda da olsanız, bu kadar basit top kayıpları ve oyun kurarken iki pası biraraya getiremedğimiz bir ortamda, birşey ummanız da pek mümkün olmaz.

------------------------------
------------------------------

İLKER ATEŞ (FOTOMAÇ): ARKA DİREK

Yazının başlığını arka direk olarak koydum. Çünkü bize yenilen her golde bütün oklar kaleciye yönelir. O ana kadar tek bir hatası olmayan Hakan'ı suçlayanlara soruyorum. Hakan, arka direkte değildi de biraz ilerde diye köpürüyor olabilirsiniz. Peki korner atılırken ilerde olan Hakan'ın boş bıraktığı arka direkte herhangi bir Beşiktaşlı futbolcu var mıydı? Cevap: Yoktu.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla