Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-10-2007, 18:37   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Milletvekillerine fatura kıyağı

Milletvekillerine fatura kıyağı
Click the image to open in full size.
Milletvekillerinin 'cep' faturaları Meclis bütçesinden karşılanacak.
03 Ekim 2007 Çarşamba 17:12

Milletvekillerinin kendi adlarına olan bir cep telefonunun faturası, Meclis bütçesinden karşılanacak. TBMM Başkanı Köksal Toptan için de bir zırhlı makam aracı alınacak.

Meclisin 2008 yılı bütçesi, 419 milyon YTL olarak belirlendi. TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplandı. Alınan bilgiye göre, toplantıda, Meclisin 2008 yılı bütçesi 419 milyon YTL olarak belirlendi. Bu arada, 2008 bütçesinden TBMM Başkanı Toptan için bir zırhlı makam aracının yanı sıra, 6 makam ve bir itfaiye aracının alınması da yer aldı.

Meclisin Dikmen kapısı yakınında yapılacak olan Genel Sekreterlik, ziyaretçi kabul salonu ile milletvekili odalarının yer alacağı 3 binadan oluşan kompleksin projesinde değişiklik yapılması da toplantıda ele alındı. Kütüphaneden vazgeçilerek, buraya 260 yerine 520 milletvekili odası yapılmasını araştırmak üzere komisyon kuruldu. Komisyonda TBMM İdare amirleri Sırrı Sakık, Hüsrev Kutlu, Muhyettin Aksak, Ahmet Küçük ile katip üyeler Yusuf Coşkun ve Murat Özkan, ayrıca inşaat mühendisi olan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Haluk Özdalga'nın da mesleki tecrübesi nedeniyle yer alması benimsendi. Komisyonun proje değişikliği konusunda yapacağı çalışmadan sonra konu hakkında karar verilecek.

Toplantıda, milletvekillerinin telefon görüşmelerinde konferans sisteminden vazgeçilmesi benimsendi. Milletvekillerinin kendi adlarına olan bir cep telefonunun faturası, Meclis bütçesinden karşılanacak. Ancak, odalardaki sabit telefon ve cep telefonlarında karşılanacak yıllık tutar, milletvekilinin 2 aylık maaşını geçmeyecek şekilde sınırlandırılacak. Meclis personeli ve milletvekillerinin çocuklarına hizmet veren kreşin ücretine zam yapılmaması da kararlaştırıldı. Buna göre, kreş ücreti, geçen yıl olduğu gibi personel için 200, milletvekili çocukları için ise 250 YTL olarak uygulanmaya devam edecek. TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun Yayın Kurulu, Nevzat Pakdil'in de Kültür ve Sanat Kurulu başkanlıklarına getirildi. Öte yandan; toplantıda bazı üyeler, Meclise birlikte geldikleri ziyaretçilerinin kampüse girişinde sorun yaşandığını belirterek, bunun giderilmesini istedi.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla