Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-11-2007, 18:27   #1
MİA
Dişi Kartal
 
MİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Alonso McLaren'den ayrıldı

İki kez Formula 1 dünya şampiyonu Fernando Alonso, Vodafone McLaren takımından ayrıldı.

Click the image to open in full size.

Renault'da iki dünya şampiyonluğu yaşadıktan sonra McLaren'e geçen Alonso, huzursuz ve sorunlu bir sezon geçirdiği İngiliz takımından ayrıldı.

Konuyla ilgili takımdan yapılan açıklamada, "Fernando Alonso ve McLaren arasında yapılan görüşmede, bu ilişkiyi bitirmenin iki taraf için de en iyi çözüm olduğu sonucuna varılmıştır" denildi.

Çocukluğundan bu yana McLaren'de yarışmayı arzu ettiğini belirten Alonso, "ama işler her zaman istediğiniz gibi gitmiyor. McLaren'in büyük bir takım olduğuna dair inancım değişmedi. İnişli-çıkışlı bir ilişkimiz olduğu ve bazen burada kendimi yabancı gibi hissettiğim doğru ama bana daima eşit davrandılar" dedi.

Takımın patronu Ron Dennis ise Alonso'nun mükemmel bir pilot olduğunu ama her nasılsa Vodafone McLaren Mercedes-Alonso birlikteliğinin istenen sonucu vermediğini söyledi.

McLaren'in Lewis Hamilton'ı kolladığı ve kendisini yalnız bıraktığı iddiasını yıl boyunca sık sık dile getiren İspanyol pilot, McLaren'in ceza aldığı casusluk skandalındaki tutumu yüzünden takım patronu Ron Dennis'den büyük tepki görmüştü ve ikili uzun süre konuşmamıştı.

McLaren'in, sözleşmesinde iki yıl kalan Alonso'yu tazminat talep etmeden bıraktığını belirten İspanyol basını, İspanyol sürücünün Renault'ya döneceğini veya küçük bir takıma giderek Ferrari'de yer boşalmasını bekleyeceğini iddia ediyor. Bir başka iddiaya göre McLaren, büyük takıma gitmemesi şartıyla Alonso'yu serbest bıraktı.

AS gazetesine göre ise Alonso gelecek yıl büyük ihtimalle Williams'ta yarışacak.
MİA Ofline   Alıntı ile Cevapla