Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-11-2007, 22:00   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arsenal-Manchester United

Müthiş derbi: 2-2

Ada'daki bu mücadele nefesleri kesti! İngiltere Premier League'de 12. hafta mücadelesinde Manchester United ile Arsenal'in mücadelesi 2-2 eşitlik ile sona erdi. 45'te Gallas'ın ters vuruşuyla öne geçen ManU'ya cevap 48. dakikada Fabregas'tan geldi. 83. dakikada ise C.Ronaldo, Manchester United'ı öne geçirse de 90. dakikada Gallas sahneye bu kez takımı adına çıktı ve maçın skorunu belirledi: 2-2

İki kurt hoca Sir Alex Ferguson ve Arsene Wenger'i karşı karşıya getiren maçta teknik adamlar bütün kozlarını sahaya sürdü. Manchester United orta alanda Oliveira Anderson, Cristiano Ronaldo, Owen Hargreaves, Ryan Giggs dörtlüsüyle ideal orta sahasıyla Arsenal karşısında mücadele etti. Arsenal ise Emmanuel Adebayor ile tek forve başladığı maçta dakikalar ilerlediğinde işler yolunda gitmeyince genç isim Theo Walcott ve Da Silva Eduardo'yu oyuna alarak forveti 3'ledi.

45+1'de Emirates'de sessizlik...

45 dakikası eşitlik ile geçen maçta ilk devrenin son saniyelerinde Manchester United Rooney'in vuruşunda Gallas'ın yetersiz hamlesiyle meşin yuvarlağın fileler ile buluşmasıyla 1-0 öne geçti. Gol, William Gallas'a yazıldı. Bu golde sağ kanatta hızla topu çizgiye kadar taşıyan ve içeri açan Cristano Ronaldo'nun da payı büyüktü. Manchester United soyunma odasına bu işbirlik ile 1-0 önde gitti.

Fabregas, onu kimse durduramaz!

Devre arasında Emirates tribünlerinde adeta ölüm sessizliği vardı. Mücadelede ikinci yarı başladığında ise Arsenal taraftarını da alarak Manchester United kalesinde etkili olmaya başladı. Dakikalar 48'i gösterdiğinde Londra ekibinin futbol dünyasında ışıl ışıl parlayan ve bu sezon harika bir performans sergileyen yıldız Fabregas sahneye çıktı. Ceza sahası içinde penaltı noktası üzerinde topla buluşan Fabregas rahat bir vuruşla topu fileler ile buluşturdu ve takımına 1-1 eşitliği getirdi.

Futbolun hırçın yıldızı Ronaldo sahnede!

İki takımın da maç boyunca oldukça hareketli olduğu gözlenirken 83. dakikada Manchester United'ın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo Manchester United'ı 2-1 öne geçiren isim oldu. Evra'nın ceza sahası içindeki güzel pasına C.Ronaldo rahat bir vuruşla eşlik etti ve skoru ManU lehine çevirdi. Emirates Stadyumu'ndaki sessizlik Ronaldo'nun Manchester United'ı 2-1 öne geçirmesiyle tavan yaptı.

Yok böyle bir maç! 90 ve yine Gallas!

Herkes maçın bu sonuçla biteceğini düşünürken, 90. dakikada Manchester United ceza alanında oluşan inanılmaz bir karambolde top iki kez çizgiden çıktı. Üçüncü de Gallas'ın vuruşunda ManU defansı topu yine çıkardı ama bu sefer meşin yuvarlağın tamamı çizgiyi geçmişti. Emirates Stadyumu son dakikada gelen bu golle adeta yıkıldı.

Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger başta olmak üzere bütün Arsenal'li futbolcular büyük bir sevinç yaşarken maç bu sonuçla tamamlandı. Ada'da unutamayacağımız bir derbi daha vardı. Haftaya 26 puanla giren iki takım sahadan 2-2'lik eşitlik ile birer puanla ayrıldı. Zirvenin sahibi Arsenal koltuğunu korudu.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla