PKK'nın esir aldığı erlerden birinin, askerden önce Türk  bayrağını yakmak ve PKK'yı desteklemekten tutuklandığı ortaya çıktı.
 07 Kasım 2007 Çarşamba 14:28 
  Kaçırılan er Ramazan Yüce'ye özellikle dikkat etmek gerekiyor. 
Ramazan Yüce, PKK'nın elinde olduğu dönem Roj TV kameralarına konuşmuş ve  
"Burdaki arkadaşlar bize abi kardeş gibi davranıyor. Biz gerçeği gördük.  Gelip halka da söyleyeceğiz bunları. Devlet büyüklerimize söylüyorum bu silahla  çözülmez, masaya oturun.... Arkamızdan gelmeyen Tabur komutanımıza sesleniyorum.  Arkamızdan destek göndermediyse  bu demektirki bizim artık asker olmamıza gerek  kalmamıştır. Ve elimizden geldiği kadar Türk Ordusundan uzaklaşmaya çalışacağım"  demişti.    
TÜRK BAYRAĞI YAKAN ÇOCUK SIFIR NOKTASINDA 

Bu sözleri söyleyen Mardinli Er Ramazan Yüce'nin, askere gitmeden önce Türk  bayrağını yakmaktan ve PKK"ye destek vermekten dolayı tutuklandığı, amcasısının,  dayısının ve yeğeninin de PKK"ya yardım ve yataklık etmek suçlarından  tutuklandıkları öğrenildi.  
Yapılan araştırmada Ramazan Yüce'nin 21 Mart 2002 nevruz kutlamaları  sırasında çıkan olaylar sonrası, PKK lehine gösteri yapmak suçundan tutuklandığı  anlaşıldı. 
Ancak bunlara rağmen Ramazan Yüce askere alındı ve en kritik noktaya  gönderildi.   
KASTEN Mİ YAPILDI? 
Bu bilginin ortaya çıkması akıllarda bir başka soruyu gündeme getirdi.  
Sivil hayatında PKK lehine çalışmalar yürüten ve bu suçtan  tutuklanan, yani devletin elinde "resmi belgelerla" PKK'ya yakın olduğu tescil  edilen bir kişinin nasıl olup da PKK'nın en yoğun saldırı bölgesi olarak seçtiği  Şırnak'a gönderildiği ve oradan da sınıra sıfır noktadaki en kritik karakolda  göevrlendirildiği büyük bir soru işareti. 
Ankara'da askeri bir savcı tarafından sorgusu yapılan Ramazan Yüce'nin 12  askerin şehit edildiği çatışmada PKK'ya bilgi sızdırıp sızdırmadığı  tartışılıyor..