Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-11-2007, 10:36   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sağlam'dan taraftara sitem

Beşiktaş'ta Fenerbahçe yenilgisinin ardından Liverpool'dan yenilen 8 golle ipler iyice gerildi ve Sivasspor maçında taraftarın sabrı taştı.
Maçın başlama düdüğünden itibaren sahada olan ya da olmayan herkese tepki gösteren siyah beyazlı tribünlerin destek verdiği tek isim Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'dı.
Sağlam, karşılaşma sonrası Lig TV'nin canlı yayınına katıldı ve Ömer Güvenç'in sorularını yanıtladı. Ertuğrul Sağlam, maçta kendisine destek vermesine rağmen taraftarın Demirören, yönetim, Sinan Engin ve futbolculara protestolarını eleştirdi. İşte Ligtv.com.tr olarak sizler için derlediğimiz açıklamalar:

"TARAFTAR YANIMIZDA OLMADI"
"Oyunun gidişatını etkileyecek en önemli faktör psikolojik faktörlerdi. Taraftarın olumlu bir tepkisi olsaydı bizi motive edecekti. Ama taraftar takımın yanında olmadı bugün. Öne geçtiğimiz dakikalarda desteği hissettirseydi hakem de bizim aleyhimize rahat kararlar veremeyebilirdi."

"KAZANSAYDIK ACIMIZ HAFİFLEYECEKTİ"
"Bugün bizim için çok önemliydi. Liverpool maçından sonra alınacak bir galibiyet acıyı hafifletecekti ve 15 günlük arada yara sarmamıza vesile olacaktı. Ama sonuçta yenildik. Bundan sonra yapılacak şey toparlanmak. 15 gün zamanımız var. Bu 15 günde oyuncuları hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazırlamak zorundayız. Aslında onlar da bu toparlanma adına bazı şeyler gösterdiler bize. Gole kadar o isteği gördük onlarda. Ama bugün bize mücadelenin yanında bir galibiyet çok daha faydalı olacaktı. Şanssız bir gün yaşadık artık toparlanmalıyız."

"DEVRE ARASINDA YAPACAKLARIMIZ VAR"
"İstifa etmeyi hiç düşünmedim. Ben buraya 3-4 aylık dönemde herşeyi bitireceğim herkesin istediği mükemmel Beşiktaş'ı oluşturacağım iddiasıyla gelmedim. Benim mukavelem 2.5 yıllık. Bazı konularda sıkıntılarımızın olduğunu görüyoruz. Bunları giderme adına şu anda yapılacak fazla şey yok, devre arasını bekliyoruz. Herkesin özlediği Beşiktaş'ı oluşturma adına devre arasında yapacağımız şeyler olacak."


"İSTİKRAR ŞART"
"Del Bosque gelmiş 6 ay kalmış gitmiş, Rıza Hoca ve Tigana kalmış gitmiş... Bir takımda başarı isteniyorsa istikrar oluşturmak zorundayız. Geçmişte neleri yanlış yaptığımızı da iyi görüyoruz. Bunlar tecrübe oluyor."


"YANLIŞLARIMIZI GÖRDÜK"
"Transferlerimizin içinde iyi olanlar da var beklentilerimizi karşılayamayanlar da var. Bunlar da doğal şeyler. Yabancılardan bazıları iyi çıktı. mesela Higuain iyi oynadı bugün. Biraz sabır istemiştik, insanlar sabır göstermiyorlar, Higuain yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Ama bizim de yanlışlarımız oldu imkanlar doğrultusunda. Neyi yanlış yaptığımızı da zaman içinde çok iyi gördük."

"DİATTA'YI OYUNA ALMAK ZORUNDAYDIK"
"Defansta bir oyuncu eksildi saha içinde orayı tamamlayacak oyuncu yoktu. Onun için oyuna Diatta'yı soktum. Orası kilit bir bölge kazanmak için gol ararken yemeden atmak zorundasınız. Önlem almak zorundaydık. Forvetten oyuncu çıkarırken Mehmet yozgatlı Serdar Özkan gibi kenardaki oyunculardan da oraya destek vermesini istedik."

"HAKAN KÖTÜ KALECİ DEĞİL"
"Bir futbolcunun psikolojini iyi anlamak lazım. Hakan Arıkan kesinlikle kötü bir kaleci değildir. Liverpool'da kötü oynadığı için yedet bırakmadım onu. Ama Rüştü sezon başından beri en iyi durumundaydı bugün sağlık açısından. Ben Hakan ile Rüştü arasında sezon başında da bu değişimi yapıyordum. Sezon içinde de sakatlık olmadığı sürece bu tip değişiklikleri yapacağız."
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla