Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-06-2006, 08:18   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bizim Hakemler Sınıfta Kaldı!!!

Süper Lig hakemlerinin İngilizce sınavı fiyaskoyla sonuçlandı. Orta öğretim düzeyinde basit soruların yöneltildiği imtihanda hakemlerin tamamına yakını döküldü.

SÜPER Lig hakemlerinin İngilizce sınavı, tam bir fiyaskoyla sonuçlandı. Merkez Hakem Kurulu tarafından 25’er soru yöneltilen sınavda, umulmadık bir tablo ortaya çıktı. Tüm sorulara sadece bir hakem doğru cevap verdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu olan Bülent Yıldırım dışında hiçbir hakem, tam puan alamadı.

6 soruya cevap

Orta öğretim düzeyinde hazırlanan ve son derece basit bazı soruların yöneltildiği sınavda, FIFA kokartlı hakemler dahi döküldü. Hakemlikte en önemli kıstaslardan biri olan İngilizce seviyesinin, Türk hakemleri arasında ne derece geri planda kaldığı bir kez daha gözler önüne serildi.

Cüneyt Çakır’ın mazereti, Oktay Demiray ve Hakan Sivriservi’nin ise vatani görevi nedeni ile katılamadığı sınavda, şöhretli isimler de beklenileni ortaya koyamadı. Yıllardır Süper Lig’de görev yapan Çetin Sarıgül 25 sorudan sadece 6’sına doğru cevap verirken, "gönüllerin FIFA’sı" Serdar Tatlı ise sadece 7 soruyu doğru yanıtlayabildi.

Krize neden oldu

"UEFA’nın açılımı nedir?" ve "Yurt dışında otel rezervasyonunuzu nasıl yaptırırsınız?" gibi basit soruların yöneltildiği sınavda, FIFA kokartlı hakemlerimizin bile hayalkırıklığı yaratması, yeni bir tartışmaya yol açtı. FIFA kokartlı Yunus Yıldırım ve Bülent Demirlek, sadece 12’şer soruya doğru yanıt verdi. Selçuk Dereli, Cem Papila ve İsmet Arzuman’da ise doğru cevap sayısı 18’e ulaştı. En yüksek performansı, Fırat Aydınus gösterdi. Aydınus, 22 doğru cevap verdi. Öte yandan Cem Deda, Tolga Özkalfa, Vedat Yüksel ve Süleyman Abay gibi uluslararası platformda istikbal vadeden genç hakemlerin bile çok kötü performans göstermesi, Merkez Hakem Kurulu’nda ayrı bir şaşkınlığa yol açtı. Hakem camiasında yeni bir krize yol açtı.


Alıntı: Hürriyet
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!

Konu havali_cocuk tarafından (06-06-2006 Saat 13:47 ) değiştirilmiştir..
havali_cocuk Ofline