Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-11-2007, 02:54   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Krallar ve yerlerde sürünenler! İşte 'en'ler...

Krallar ve yerlerde sürünenler! İşte 'en'ler...

Click the image to open in full size.
Hüseyin Narin MİLLİYET İNTERNET

İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenleyeceği Euro 2008'e katılacak son 4 takımın ismi dün gece oynanan maçların ardından belli oldu. E Grubu'ndan çıkmayı garantileyen Hırvatistan, İngiltere'yi deplasmanda 3-2 yenerek İngilizleri bozguna uğrattı ve kupanın dışına itti. Euro 2008'de ev sahipleri dışında Polonya, Portekiz, İtalya, Fransa, Yunanistan, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hırvatistan, Rusya, İspanya, İsveç, Romanya ve Hollanda şampiyonluk için sahaya çıkacak.

En başarılı takım Yunanistan

Grubumuzu lider bitiren Yunanistan, tüm gruplar içinde de en başarılı takım olarak dikkat çekti. Komşu, yalnızca Türkiye'ye Atina'da 4-1 yenildi ve 12 maç sonunda 31 puan toplayarak rekor kırdı. Yunanistan 10 maçını kazandı, 1 kez de berabere kaldı.

En kötü ikinciler Türkiye ve Rusya

Ev sahipleri dışında 7 gruptan 14 takım final bileti alırken Türkiye ve Rusya, 12 maç sonunda topladıkları 24 puanla Euro 2008 vizesi almayı başardı.

Bulgaristan 25 puan topladı ama...

G Grubu'nda yer alan komşu Bulgaristan, Romanya ve Hollanda'nın ardından grubu 3. bitirerek Euro 2008'e gitme şansını kaybetti. Bulgarlara 12 maçta topladıkları 25 puan yetmedi.

En çok gol atan Almanya

San Marino'yu 13-0 yenerek tarihi bir rekor kıran Almanya, elemelerde rakip filelere 35 gol gönderdi. Panzerler, San Marino'yu rövanşta da 6-0 yenerek 19 golü aynı takıma atmış oldu.

En az gol yiyen Çekler ve Fransızlar

D Grubu'nu zirvede tamamlayan Çek Cumhuriyeti ve B Grubu'nu ikinci sırada bitiren Fransa, 12 maçta kalelerinde yalnızca 5'er gol gördü.

Ne olacak bu San Marino'nun hali?
Elemelerde 0 (sıfır) puan çeken San Marino, yediği 57 golle tüm rekorları alt üst etti. San Marino yalnızca 2 gol atabildi.

3 takım "0" çekti

Andorra, Faroe Adaları ve San Marino, elemelerde oynadıkları tüm maçlarda sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve 0 puan çekti.

En çok gol atan David Healy Euro 2008'de yok

Kuzey İrlanda'nın forveti David Healy attığı 13 golle açık ara elemelerin gol kralı oldu. Healy'yi 10 golle Hırvatistan'dan Eduardo da Silva ve 9 golle Polonyalı Smolarek izledi.

Ribery asist kralı

Galatasaray'ın eski yıldızı Frank Ribery, Fransa'nın rakip kalelere gönderdiği 25 golün 8'inin pasını verdi. Milan'da oynayan İtalyan yıldız Andrea Pirlo da 6 asist yaptı.

Ronaldo gördüğü yerden vurdu

Manchester United'ın Portekizli süperstarı Cristiano Ronaldo, milli takım performansıyla da dikkat çekti. Ronaldo, attığı 29 gollük şutla en çok şut çeken oyuncuydu.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla