Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-11-2007, 20:38   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ManU'nun yaz bombası!

ManU'nun yaz bombası!

Premier League devi Manchester United Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'un 21 yaşındaki başarılı defansif orta saha oyuncusu Miguel Luís Pinto Veloso ile ilgileniyor!

Ada'nın etkili gazetelerinden The Guardian'da yer alan habere göre Kırmızı Şeytanlar yaz döneminde Veloso'yu 16-18 milyon pound aralığında bir bonservis bedeliyle kadrosuna katabilir.

Daha önce Inter, Real Madrid, Valencia gibi ekiplerin tekliflerini 'hayallerim Premier League'de oynamak' diyerek reddeden genç futbolcu da Old Trafford'u hayalleri kuruyor. Bu gece Devler Ligi'nde Sporting Lizbon ile karşılaşacak Manchester United'ta yöneticilerin Portekiz temsilcileriyle bir araya gelerek bir prensip anlaşması yapacakları belirtiliyor.

M.United'da Sir Alex Ferguson'un sağ kolu olan yardımcı teknik direktör Carlos Querioz ise Veloso transferi ile ilgili olarak; "Veloso gibi bir çok futbolcuyu izliyoruz, Moutinho, Quaresma, Bruno Alves, Jose Bosingwa ve daha fazlası. Gerçek şudur ki 200 futbolcuyla birden çalışamayız. Veloso'nun olduğu mevkiide şu an 6 kaliteli futbolcumuz var. Bu transferi düşünebileceğimiz en iyi zaman gelecek yazdır" ifadelerini kullandı.

Yorum (Esat DERGİ)

Portekiz futbolunun yeni jenerasyonun bir ürünü olan Miguel Veloso Portekiz U-21 takımı ile Hollanda'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği performans ile beğeni toplamıştı. Futbolu sürekli çıkış halinde olan genç futbolcu bu sezon ilk kez Portekiz Milli Takımı'na çağırılmıştı. Ağırlıklı olarak defansif orta saha oynayan, zaman zaman geri dörtlüde de görev yapabilen yetenekli futbolcu top tekniği ile dikkat çekiyor. Özellikle artık sıkça duyulan 'topu oyuna iyi sokma' konusunda Veloso başarılı.

2008 transfer sezonunda Veloso için bir çok ekibin karşı karşıya geleceği ifade edilirken, M.United yetkililerinin bu transferi her an bitirebileceği kesin. Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'a geliş hikayesini hatırladığımızda Veloso için de aynı şey geçerli olabilir fakat Carrick, Hargreaves, Anderson, Scholes gibi aynı tip futbolcuların oluşu Veloso'nun şansını biraz azaltıyor. Ferguson'un Nani, C.Ronaldo'dan sonra bir başka Portekizlinin 'hayranı' olması ise en büyük avantajı.

Bence Veloso transferinin gerçekleşmesinin ardından daha keskin düşünebileceğimiz tek konu diğer ülkeler her sezon ortaya yeni teknolojileri gibi futbolcularını sunuyor, bizim ise hiç 16 milyon poundluk bir yıldızımızın olmamış olması
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla