Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-12-2007, 19:29   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Aslan'ı Karan kurtardı: 2-2

Aslan'ı Karan kurtardı: 2-2

Süper Lig'de 14. hafta karşılaşmasında Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-kırmızılı takım 1 puanı ve namağlup ünvanını uzatma dakikalarında Ümit Karan ile bulduğu gol ile kurtardı. İlk yarısı Belediye'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona eren maçta Belediye'nin golleri 10. dakikada Marcus ve 40. dakikada Sertan'dan gelirkin, Galatasaray'ın golleri 72. dakikada Hakan Balta ve 92. dakikada Ümit Karan'dan geldi.
Galatasaray'da Hasan Şaş maçın 80. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Şaş gördüğü bu kartla önümüzdeki hafta Galatasaray'ın, Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçında forma giyemeyecek.
Bu beraberlik ile Galatasaray puanını 32'ye yükseltip liderliğini sürdürürken, Belediye 18 puanda kaldı.
SAMİ YEN'DE SOĞUK DUŞ...
Galatasaray baskılı başladığı maçta, hiç beklemediği bir anda kalesinde golü gördü. Sağ kanattan gelişen Belediye atağında Erman ceza sahası içine yerden sert bir orta kesti, boş pozisyondaki Marcus gelişine sert vurdu ve Sami Yen'deki taraftarlara soğuk duş etkisi yapan ilk golü 10. dakikada ağlara gönderdi.
SERTAN'DAN AKIL DOLU BİR GOL...
Belediye'nin fırsatçı golcüsü Sertan Eser, Ali Sami Yen Stadı'nda dakikalar 40'ı gösterdiğinde sahneye çıktı. Adriano'nun pasıyla ceza sahasına hareketlenen Sertan, kaleci Orkun'un önde olduğunu gördü ve Hakan Balta ile yan yana olmasına rağmen aşırtma bir vuruşla topu ikinci kez sarı-kırmızılı takımın ağlarına gönderdi.
HAKAN BALTA UMUT VERDİ...
Galatasaray yediği ikinci golün ardından İstanbul Belediye kalesinde müthiş bir baskı kurdu. Özellikle ikinci yarıda Servet de dahil tüm sarı-kırmızılı oyuncular gol için rakip kaleye yüklendi. Maçta dakikalar 72'yi gösterdiğinde Hakan Balta takımına umut veren golü attı. Nonda'nın, Hakan Şükür'e bıraktığı topu, Şükür soldan bindiren Hakan Balta'nın önüne bıraktı, Milli oyuncu sol çaprazdan topun gelişine çok sert vurdu ve skoru 2-1'e getirdi. Hakan Balta'nın maçın 42. dakikasında bir şutu da direğe çarparak auta çıkmıştı.

KARAN'DAN YENİLGİYE İZİN YOK...
Galatasaray'da son haftalarda fazla forma şansı bulamayan Ümit Karan, karşılaşmanın 79.dakikasında oyuna girdi ve 92. dakikada attığı gol ile takımına 1 puanı getiren isim oldu. Maçın uzatma dakikalarında Arda'nın verdiği pasla ceza sahası içinde topla buluşan Karan, dönerek çok güzel vurdu ve takımını yenilgiden kurtardı. Bu gol sarı-kırmızılı takımın namağlup ünvanını sürdürmesini de sağladı.
LİNCOLN SAKATLANDI!!
Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Lincoln sakatlandı. Sarı-kırmızılı takımın Brezilyalı oyuncusu Cassio Lincoln, İstanbul Büyekşehir Belediye ile oynanan maçın 25. dakikasında sol arka bileğinden sakatlanarak yerini Sabri'ye bıraktı. Lincoln'ün durumunun ciddi olabileceği belirtiliyor. Lincoln'ün çıkmasının ardından sarı-kırmızılı takım oyun kurmakta çok zorlandı.
HASAN ŞAŞ DERBİDE YOK...
Sarı-kırmızılı takımın deneyimli oyuncusu Hasan Şaş maçın 80. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İlk sarı kartını 73. dakikada itirazdan gören Şaş, ikinci sarı kartını da itirazdan 80. dakikada gördü. Şaş bu kartla takımının önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile oynayacağı derbi maçında forma giyemeyecek.
GALATASARAY ÜÇ FORVETLE...
Feldkamp, takımının mağlup olduğu dakikalarda tüm riskleri göze aldı ve sahaya üç forvetini de sürdü. Maçın son 11 dakikasında Hakan Şükür, Nonda ve Ümit Karan hücumda takımları adına gol arayan isimlerdi. Ümit Karan maçın 79. dakikasında Serkan Çalık'ın yerine oyuna girdi.
GALATASARAY MAÇA HIZLI BAŞLADI...
Ali Sami Yen Stadı'ndaki maça Galatasaray çok hızlı başladı. Maçın hemen başında rakip kaleyi yoklayan Lincoln'ün şutu az farkla dışarı çıkarken, Brezilyalı oyuncu bu kez 9. dakikada Hakan Balta'nın ön direğe yaptığı ortaya kafayı vurdu, bu top da üst direği sıyırarak dışarı çıktı.
BELEDİYE'DE KAPTAN İLYAS...
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da İlyas Kahraman sahaya kaptan olarak çıktı. Mert Korkmaz'ın 18 kişilik kadroda yer almaması sebebiyle, Kahraman kaptanlık pazubandını koluna taktı. İlyas 67. dakikada yerine Rodriguez'e bırakınca kaptanlık pazubandını bu kez Uğur taktı.
HAKAN ŞÜKÜR İLK 11'DE...
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında, sakatlığı nedeniyle oynayamayan Linderoth'un yerine Hakan Şükür'e forma şansı verdi. UEFA Kupası'nda hafta içinde oynanan Panionios karşılaşmasında ilk 11'de yer bulan ancak sakatlığı nükseden Linderoth, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında oynamazken, Feldkamp forvette Hakan Şükür'ü tercih etti. Nonda ve Ümit ise yedekler arasında yer aldı.
Panionios maçında ilk 11'de oynayan Volkan'ı ise yedeğe çeken Feldkamp, bu oyuncunun yerine Hakan Balta'yı oynattı. Sarı-kırmızılı ekipte, sakatlığı düzelmesine rağmen hazır olmayan Ayhan'ın yanı sıra, sakatlığı bulunan Okan, Bouzid, Carrusca ve Barış İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı forma giyemediler.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada Sertan'ın pasıyla ceza sahasına giren İlyas'ın yerden sert şutunda kaleci Orkun, topu kontrol etti.
9. dakikada Hakan Balta'nın sol kanattan ceza sahasına ortasında ön direkte Lincoln'ün kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
10. dakikada sağ kanattan gelişen İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Sertan'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Erman'ın içeriye yerden ortasında kale önünde Cesario, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
18. dakikada kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Lincoln'ün sert şutunda top kaleci Hasagiç'te kaldı.
40. dakikada Adriano'nun pasıyla sol çarprazdan ceza sahasına giren Sertan, aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-0
42. dakikada Hakan Balta'nın ceza sahası dışından sert şutunda top yan direkten döndü ve defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada Arda'nın soldan ceza sahasına gönderdiği topa ön direkte Nonda'nın şutunda, kaleci Hasagiç meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
54. dakikada sağdan çalımlarla gelen ve Galatasaray ceza sahasına giren Erman'ın dar açıya rağmen sert vuruşunda, kaleci Orkun topu son anda çeldi ve defans tehlikeyi uzaklaştırdı.
55. dakikada ceza sahası önünde Nonda'nın pası sonrası topu önüne alan Serkan'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
64. dakikada Uğur'un pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Hakan Şükür, pasını müsait durumdaki Nonda'ya verirken, bu oyuncunun şutunda ise meşin yuvarlak defanstan döndü.
71. dakikada Hasan'ın orta sahadan uzun pası sonrası ceza sahası içinde Hakan Şükür kafayla topu Nonda'nın önüne indirdi. Bu oyuncunun şutunda ise kaleci Hasagiç köşeye giden meşin yuvarlağı son anda çelerek kornere gönderdi.
72. dakikada Hakan Şükür'ün ara pasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor defansının arkasına sarkan Hakan Balta, sol çaprazdan sert bir şutla topu ağlara göndererek skoru 2-1'e getirdi.
84. dakikada Efe ile hızlı atağa çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Erman'ın ceza sahası önünden sert şutunda, top üsten az farkla auta çıktı.
85. dakikada ceza sahası sağ çaprazında Servet'in şutunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
88. dakikada Sabri'nin kullandığı serbest vuruşta, kaleci Hasagiç meşin yuvarlağı kornere çelerek tehlikeyi önledi.
90. dakikada Arda'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Ümit, meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlarla buluşturarak 2-2'lik eşitliği sağladı.
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Hüseyin Göçek, Alpaslan Dedeş, Aleks Taşcıoğlu
Galatasaray: Orkun, Uğur, Song, Servet, Hakan Balta, Hasan, Mehmet Topal (Dk. 46 Nonda ), Lincoln (Dk. 25 Sabri ), Arda, Hakan Şükür, Serkan (Dk. 78 Ümit )
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç, Kerim, Cesario, Volkan, Ekrem, Sertan (Dk. 78 Rızvan ), Efe, Ünal, İlyas (Dk. 67 Orteman ), Erman, Adriano (Dk. 90 Gökhan ?)
Goller: Dk. 10 Cesario, Dk. 40 Sertan (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 72 Hakan Balta, Dk. 90 Ümit (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 30 Efe, Dk. 40 Ekrem, Dk. 77 Hasagiç, Dk. 86 Orteman (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 73 Hasan (Galatasaray)
Kırmızı Kart: Dk. 80 Hasan (Galatasaray)
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla