Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-12-2007, 08:57   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tek ihtimal var

Puan cetveli çok karışık görünebilir, ancak Kara Kartal'ın durumu siyah ve beyaz kadar net: Kazanırsa devam, kaybederse tamam...
11.12.2007



Sezon başında hedefi Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak olarak belirleyen Beşiktaş, şimdi çok farklı hesaplar yapıyor... Gruptaki ilk maçında Marsilya’ya yenilen, ikinci mücadelede de Porto’ya şanssız bir şekilde boyun eğen Siyah-Beyazlılar tam ‘Her şey bitti’ derken ayağa kalkmış ve Liverpool’u İstanbul’da 2-1’lik sonuçla devirmişti. İngiltere’de 8-0’la tarihinin en ağır yenilgilerinden birini alan Kara Kartal, İnönü’de Marsilya’yı yenip tur şansını Porto’ya taşımasını bildi. Oldukça sürpriz sonuçların alındığı A Grubu’nda hesaplar karışık gibi görünüyor. Ancak Beşiktaş için tablo çok açık: Ya 3 puan ya da hiç...

Kartal kazanırsa...
Porto’da işler kolay olmayacak ancak ‘İpler Beşiktaş’ın elinde’ denebilir. Çünkü Kartal kazanması halinde, gruptaki diğer maçın hiçbir önemi olmayacak. Siyah-Beyazlılar 3 puanı hanesine yazdırırsa bir üst tura yükselecek. Marsilya-Liverpool mücadelesinin berabere sonuçlanması halinde ise Kara Kartal grubu lider olarak tamamlayabilir.

Maç berabere biterse...
Beraberlik Porto’ya yarıyor. Ancak Kartal, bugün Porto’yu deviremezse Avrupa macerası son bulacak. İkili averajlarda Marsilya ve Liverpool’a diş geçiremeyen Kartal, ne Devler Ligi’nde yoluna devam edebilecek ne de UEFA Kupası’na katılabilecek. Bu nedenle Siyah-Beyazlılar’ın kesinlikle sahadan zaferle ayrılması gerekiyor.

Kartal kaybederse...
Grupta son sırada bulunan Beşiktaş, Dragao Stadı’ndan yenilgiyle ayrılırsa Şampiyonlar Ligi ve UEFA defterini kapatacak. 2005 yılında kupayı kaldıran Liverpool’a da tıpkı Beşiktaş gibi galibiyet gerekiyor. Kırmızılar, Marsilya deplasmanından beraberlik ya da yenilgiyle ayrılırsa, Şampiyonlar Ligi’ne veda edecek.
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla