Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-01-2008, 12:46   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
24 maçta Milanlı oldu !

Click the image to open in full size.
24 maçta Milanlı oldu !
Milan forması giymesine rağmen kimsenin tanımadığı bir futbolcu o: Harvey Esajas...
31 Aralık 2007 10:48
Milan forması giymesine rağmen kimsenin tanımadığı bir futbolcu o. Futbol kariyerinde sadece ve sadece 24 maça çıktı ama eski Milanlı Harvey Esajas olarak anılma şansına sahip olmayı başardı

Her futbolcunun hayalini süsler Milan forması giymek. Zaten bu formayı giyen herkes unutulmazlar arasına adını yazdırır. Biri hariç. Onu bırakın diğer takım taraftarlarını Milanlılar bile tanımıyor. Adı Harvey Esajas. Surinam asıllı Holladalı’nın Milan’a uzanan hikayesi bir hayli tuhaf. Zaten kendisini de Milan'a yükselme kariyerini, "Olanaksız şeyleri olanaklı kılan bir adamın inanılmaz hikayesi" olarak özetliyor.

RAKİBİNİN ÇENESİNİ KIRDI

1974 doğumlu Esajas futbola 1993 yılında Feyenoord’da başladı. Amatör Helderse ile hazırlık maçı yaparken Ronald Shouten’in çenesini kırarak ünlendi. Feyenoord'da 3 yıl kalıp 8 maç oynadı ve 1 gol attı. Feyenoord’dan ayrılıp Dordrecht’te 7 kez sahaya çıktı. Top peşinde para kazanamayacağını anlayan Esajas futbolu bıraktı. Ama aklı futbolda olduğu için en yakın arkadaşı Seedorf’tan kendisine kulüp bulmasını istedi.

ANCELOTTİ OYUNA SOKTU

Seedorf hocası Ancelotti’ye şaka yollu “Bedava defans oyuncusu ister misin?” dedi. Ancelotti teklifi kabul etti. O sıralarda 100 kilo olan olan Esajas, Milan’a gitmenin heyecanıyla 15 kilo verdi. İtalya Kupası’nda Milan, Palermo ile oynarken Ancelotti son 3 dakikada Ambrossini’nin yerine Esajas’ı oyuna sürdü. Şampiyonlar Ligi’nde Milan-Liverpool finali için İstanbul’a da gelen Esajas, pek çok futbolcuya nasip olmayacak şekilde 24 maçta Milan'a transfer olup kariyerinde önemli bir sayfa açmış oldu.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla