24 maçta Milanlı oldu !

Forumlar › Forumlar › Dünyadan Spor Gelişmeleri › Tüm Bölümleri Listele › Avrupa › İtalya › 24 maçta Milanlı oldu !

7 yazı görüntüleniyor – 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar
  • #1169300
    asparagas
    Katılımcı

      136993.jpg
      24 maçta Milanlı oldu !
      Milan forması giymesine rağmen kimsenin tanımadığı bir futbolcu o: Harvey Esajas…

      31 Aralık 2007 10:48

      Milan forması giymesine rağmen kimsenin tanımadığı bir futbolcu o. Futbol kariyerinde sadece ve sadece 24 maça çıktı ama eski Milanlı Harvey Esajas olarak anılma şansına sahip olmayı başardı

      Her futbolcunun hayalini süsler Milan forması giymek. Zaten bu formayı giyen herkes unutulmazlar arasına adını yazdırır. Biri hariç. Onu bırakın diğer takım taraftarlarını Milanlılar bile tanımıyor. Adı Harvey Esajas. Surinam asıllı Holladalı’nın Milan’a uzanan hikayesi bir hayli tuhaf. Zaten kendisini de Milan'a yükselme kariyerini, "Olanaksız şeyleri olanaklı kılan bir adamın inanılmaz hikayesi" olarak özetliyor.

      RAKİBİNİN ÇENESİNİ KIRDI

      1974 doğumlu Esajas futbola 1993 yılında Feyenoord’da başladı. Amatör Helderse ile hazırlık maçı yaparken Ronald Shouten’in çenesini kırarak ünlendi. Feyenoord'da 3 yıl kalıp 8 maç oynadı ve 1 gol attı. Feyenoord’dan ayrılıp Dordrecht’te 7 kez sahaya çıktı. Top peşinde para kazanamayacağını anlayan Esajas futbolu bıraktı. Ama aklı futbolda olduğu için en yakın arkadaşı Seedorf’tan kendisine kulüp bulmasını istedi.

      ANCELOTTİ OYUNA SOKTU

      Seedorf hocası Ancelotti’ye şaka yollu “Bedava defans oyuncusu ister misin?” dedi. Ancelotti teklifi kabul etti. O sıralarda 100 kilo olan olan Esajas, Milan’a gitmenin heyecanıyla 15 kilo verdi. İtalya Kupası’nda Milan, Palermo ile oynarken Ancelotti son 3 dakikada Ambrossini’nin yerine Esajas’ı oyuna sürdü. Şampiyonlar Ligi’nde Milan-Liverpool finali için İstanbul’a da gelen Esajas, pek çok futbolcuya nasip olmayacak şekilde 24 maçta Milan'a transfer olup kariyerinde önemli bir sayfa açmış oldu.

      #1681916
      OzzY
      Katılımcı

        :D:Dişe bak yaa

        #1681920
        ukbjk06
        Katılımcı

          ilginç

          #1681924
          ishakbjk
          Katılımcı

            vay bea ilginçmiş

            #1682296
            aetos
            Katılımcı

              Evet bu oyuncu bu özellikleri bakımından dünyada bir ilk.

              #1682306
              RD-DVL-1903
              Katılımcı

                :D:D:D buna sadece gülünür ya :D

                #1682312
                zapzarko
                Katılımcı

                  ŞANSLI OLSAK ANAMIZDAN ESAJAS OLARAK DOĞARDIK :):):)

                7 yazı görüntüleniyor – 1 ile 7 arası (toplam 7)
                • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

                Yayımlandı

                kategorisi

                yazarı:

                Etiketler: