Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2008, 23:35   #1
pRoBhEt
 
pRoBhEt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Holosko Türkiyede her yer siyah beyaz olacak

"Beşiktaş'ı çok seviyorum"

Beşiktaş'ın Vestel Manisaspor'dan devre arasında transfer ettiği Slovak futbolcu Filip Holosko, siyah-beyazlı takımın taraftarıyken futbolcusu olduğunu söyledi. Holosko, Beşiktaş Kulübü'nün aylık çıkan resmi dergisinin şubat sayısında yer alan röportajında, Beşiktaş'a gelmeden önce bir televizyon çekiminde önüne dört büyük takımın formasını koyduklarını ve gönlünden geçen takımı sorduklarını hatırlatarak, ''Ben de 'Beşiktaş' deyip, siyah-beyazlı formayla röportaj verdim. Beşiktaş'ı çok seviyorum. Renkleri ve kartal simgesi de tam benim futbol yaşamımı simgeliyor'' dedi.
Transferi öncesi yeni takımının maçlarını takip ettiğini kaydeden Slovak oyuncu, ''Özellikle derbi maçlarını muhakkak izliyordum. Sempati duyduğum bir takım olduğu için mutlaka Beşiktaş'ın kazanmasını istiyordum. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki, artık taraftarı olduğum takımın formasını giyiyorum'' diye konuştu.
Sezonun ilk yarısında 8 gol attığını hatırlatan Holosko, siyah-beyazlı takımın forması altında ikinci yarıda da 8 gol atmayı hedeflediğini söyledi.
-''TÜRKİYE'DE HER YER SİYAH-BEYAZ OLACAK''-
Beşiktaş'ın şampiyon olacağına inandığını dile getiren Holosko, ''Sezon sonunda Beşiktaş şampiyon, Türkiye'de her yer siyah-beyaz olacak'' dedi.
Holosko, yeni kulübünün camiasına yavaş yavaş uyum sağladığını vurgulayarak, şunları söyledi:
''Önümüzdeki günlerde hiçbir sorunumun kalmayacağını düşünüyorum. Şu anda BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde kalıyorum ve burayı çok beğeniyorum. Bir yandan da İstanbul'a uyum sağlamaya çalışıyorum. İstanbul çok büyük bir şehir ve çok trafik var. Takımda Delgado ve Cisse ile daha çok vakit geçiriyoruz. Türk futbolcularla da yavaş konuştukları zaman iletişimim gayet iyi. İki senedir Türkiye'de olduğum için uyum sıkıntısı yaşamadım. Hem istediğim bir kulübe transfer olduğum, hem de arkadaşlarımla anlaşabilecek düzeyde Türkçe konuşabildiğim için yaşanabilecek dezavantajları avantaja dönüştürdüğüme inanıyorum.''
Vestel Manisaspor'a transfer olduğu dönemde geleceğin yıldızı olarak gösterilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Slovak oyuncu, ''Bu konuda benim yorum yapmamın fazla doğru olacağını düşünmüyorum. Biz sporcuların esas işinin, sahada mesleklerinin gerektirdiği işleri yapmak olduğuna inanıyorum. Ama şunu ifade edebilirim ki, yaşım daha çok genç ve her geçen gün yeni yeni şeyler öğreniyorum. Yıldız bir futbolcu olup olmadığım ya da ne zaman olacağım konusundaki yorumları ise otoritelerin yapması düşüncesindeyim'' dedi.
Holosko, günümüz futbolunda savunma ve ofansın kesin çizgilerle ayrıldığını düşünmediğini kaydederek, kendisinin de çağdaş futbol oynamaya çalışan bir oyuncu olarak, iki yönde de özelliklerini geliştirmeye çalıştığını söyledi.
-''BEŞİKTAŞ TRİBÜNLERİNİN ATMOSFERİ BENİ BÜYÜLEDİ''-
Yeni transfer, Beşiktaş taraftarlarının sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en iyi taraftarı olduğunu dile getirdi.
Taraftarların çok ateşli ve heyecanlı bir şekilde takımı desteklediğini kaydeden Holosko, Beşiktaş tribünlerinin atmosferinin kendisini büyülediğini vurguladı.
Agresif futbolcu olduğu yönündeki eleştirileri kabul etmeyen siyah-beyazlı oyuncu, ''Bu eleştirilere kesinlikle katılmıyorum. Sahada rakibe değil, topa sert ve agresif olduğum doğrudur. Bu da benim oyun karakterimden kaynaklanıyor. Sahaya çıktığım ilk dakikadan son dakikaya kadar takımımın kazanması için elimden geleni sportmenlik çizgileri içerisinde sonuna kadar yaparım. Bu da benim mesleğime olan saygım ve hırsımdan kaynaklanıyor'' diye konuştu.
Beşiktaş'a transfer olduğu ilk döneminde gol atarak kendisine olan güvenin arttığını anlatan Holosko, ''Yeni gelen oyuncuya karşı olan ön yargı ve şüpheleri bir maçta yok etmek mümkün değil. Eğer bazılarının benimle ilgili bu şekilde ön yargıları varsa onlara cevabı yine sahada vermeyi düşündüğümü söyleyebilirim'' dedi.
Holosko, Türkiye'nin en iyi oyuncusunun Trabzonsporlu Gökdeniz olduğunu ifade ederek, siyah-beyazlı takımda ise Bobo ve Delgado'yu çok beğendiğini sözlerine ekledi.


Click the image to open in full size.
Kaynak : AA
__________________
Click the image to open in full size.
pRoBhEt Ofline   Alıntı ile Cevapla