nihat özdemirin hapsi isteniyor

Forumlar › Forumlar › Beşiktaş › Futbol › nihat özdemirin hapsi isteniyor

12 yazı görüntüleniyor – 1 ile 12 arası (toplam 12)
  • Yazar
    Yazılar
  • #1172856
    _HaLiT_
    Katılımcı

      Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı BOTAŞ ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan "Mavi Hat Operasyonu" sonucunda, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü 2. Başkanı, Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in de bulunduğu 71 sanık hakkında örgütlü suçtan dava açıldı.

      Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz, BOTAŞ'taki yolsuzluk iddiaları üzerine Enerji Bakanlığı bünyesinde başlatılan "Mavi Hat" operasyonuna ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, dava açtı.

      İddianamede, işadamı İbrahim Selçuk liderliğindeki sanıkların, kurulan örgüt kapsamında kamu kuruluşlarının yaptığı ihalelerde diğer sanıklarla birlikte "ihaleye fesat karıştırmak", "rüşvet anlaşması yapıp, rüşvet almak" ve "suç gelirlerini aklamak" suçlarını işlediklerinin tespit edildiği kaydedildi.

      İddianamede Selçuk'un, 10 ihaleye fesat karıştırmaktan, 17 rüşvet anlaşması yapmaktan, örgüt kurmak ve yönetmekten ve suçtan kaynaklanan mal gelirlerini aklamak suçundan toplam 148 yıldan 396 yıla kadar hapsi talep edildi.
      İddianamede, çok sayıda ünlü işadamı da sanık olarak yer aldı.

      Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek "örgüte yardım etmek, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet vermek" suçlarından 1 yıldan 30 yıla kadar hapsi istenirken, kardeşi Bahaddin Özdemir'in de aynı suçlardan aynı oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.

      Özdemir'in ortağı Sezai Bacaksız'ın da sanık olarak yer aldığı iddianamede, Fernas'ın sahibi Muzaffer Nasıroğlu'nun yanı sıra Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü Koçoğlu'nun da "rüşvet vermek" suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapsi istendi.

      İddianamede, aralarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bekir Aksoy ile BOTAŞ'ta görevli üst düzey bürokratların da bulunduğu çok sayıda kişi hakkında benzer suçlamalardan değişen oranlarda hapis cezaları talep edildi.

      Özdemir için istenen cezalar

      İddianamede Nihat Özdemir'in için şu cezalar istendi: TCK'nın 'örgüt üyesi olmak' suçunu düzenleyen 220. maddesi uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar, TCK'nın 'rüşvet vermek' suçunu düzenleyen 252/1. maddesine göre 4 yıldan 12 yıla kadar, 'ihaleye fesat karıştırmak' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

      Savcılık, Özdemir'e ihaleye fesat karıştırmak suçundan verilecek cezanın yarı oranında artırılmasını istedi. Ceza miktarı 7.5 yıldan 15 yıla çıkmış oldu. Böylece Özdemir'e iddia edilen suçlardan verilecek hapis cezasının üst sınırı 30 yıla çıktı.

      #1715815
      _HaLiT_
      Katılımcı

        febe nin paralarının nereden geldiği belli oluyo :D

        #1715816
        crazy_chemist
        Katılımcı

          ömür boyu hücre cezası wersen yine az buna…

          #1715823
          Zeynom
          Katılımcı

            anca hapsi istenir istenmekle klr büük ihtimal:)

            #1715824
            bjk19.03
            Katılımcı

              bu tip insanlara bi halt olmaz

              #1715842
              mrve_bJk
              Katılımcı

                yarın televizyona bi yanlış anlaşılma olmuş diye çıkar medya maymunu ezik.

                #1715844
                PascaL_NoumA_21
                Katılımcı

                  umarım girer karaktersiz keltoşş

                  #1715846
                  izmirHAKAN
                  Katılımcı

                    bencede bir iki gün sonra o nihat özdemir ben değilim bile diyebilir :D

                    #1715850
                    bjk19.03
                    Katılımcı

                      bizde olsa idam ederler sinan enginde olduğu gibi haydi basın bunuda yazın….

                      #1716077
                      suvaribey
                      Katılımcı
                        bjk19.03;578676 wrote:
                        bizde olsa idam ederler sinan enginde olduğu gibi haydi basın bunuda yazın….

                        imza

                        #1716348
                        nacgul
                        Katılımcı

                          beter olsun

                          #1716352
                          dogan_cordoba
                          Katılımcı

                            aponun yanına atsınlar imralıya :):)

                          12 yazı görüntüleniyor – 1 ile 12 arası (toplam 12)
                          • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

                          Yayımlandı

                          kategorisi

                          yazarı:

                          Etiketler: