Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-04-2008, 12:41   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ulusoy'dan federasyona icra !

Click the image to open in full size.Haluk Ulusoy'un eşi Erengül Ulusoy, kira alacağını bahane edip federasyonu icraya verdi.



Federasyon, Levent'teki villa yüzünden eski başkanın eşi ile mahkemelik. Gözlemciler-Temsilciler Kurulu ile MHK'nin ortaklaşa kullandığı binayı satın alan Erengül Ulusoy, eşi başkanlığı bırakmadan 9 gün önce imzalanan sözleşmeye dayanarak icra yoluyla tahliye talebinde bulundu.

Futbol Federasyonu'nun bazı çalışanlarına yaptığı sözleşmelerle günlerdir kamuoyunun gündeminde ilk sıralarda yer alan Haluk Ulusoy'un yeni bombası çok konuşulacak. Futbol Federasyonu eski başkanı Ulusoy'un eşi Erengül Ulusoy'un, 2.5 ay öncesine kadar eşinin başkanlığını yaptığı Futbol Federasyonu'nu icraya verdiği ortaya çıktı... Geçtiğimiz ay İstanbul 12. İcra Müdürlüğü'ne başvuran Erengül Ulusoy, (2008-6365 sayı) "Türkiye Futbol Federasyonu, sahibi olduğum Levent'teki binayı 28 Şubat tarihinde boşaltacağını yazılı olarak garanti etmesine karşın henüz çıkmadı. Evimin icra yoluyla boşaltılmasını talep etmekteyim" dedi.

AYLIK KİRASI 18 BİN YTL

ERENGÜL Ulusoy'un bu talebine Hasan Doğan Federasyonu da resmi itirazda bulundu. Federasyon, itiraz dilekçesinde söz konusu icra talebinin etik gerekçelere dayanmadığını iddia etti. Futbol Federasyonu hukukçuları, icra talebine yaptıkları itirazda şu ifadeleri kullandı: "Kayıtlara göre, söz konusu mülk için aylık 18 bin YTL kira alan Erengül Ulusoy, söz konusu evi 21 Şubat 2008 tarihinde Futbol Federasyonu içinde kiracıyken satın almış. Ancak Erengül Ulusoy evi almadan 17 gün önce eşinin başkanı olduğu dönemin Futbol Federasyonu bu binayla ilgili olarak ev sahibine ortada hiçbir talep olmamasına karşın 28 Şubat 2008'e kadar tahliye tahhaüdü vermiştir.

'KİRAYI BANA ÖDEYİN'

AYRICA Erengül Ulusoy mart ayının başında 'Evin yeni sahibi benim, kirayı bana ödeyin' diyerek federasyonumuza yazılı başvuruda bulunmuştur. Bu başvurudan hemen sonra ise kirası ödenmesine rağmen icra yolunu seçmiştir. Bu nedenle talep etik değildir." Futbol Federasyonu'nun iki aydır Erengül Ulusoy'a aylık 18 bin YTL kira ödediği binayla ilgili icra talebinin dikkat çekici kronolojik gelişmesi ise söz konusu etik tartışmasının hiç de yabana atılır cinsten olmadığını gösteriyor:

KOLTUK GİTTİ, BÖYLE OLDU

1 ŞUBAT 2008: Futbol Federasyonu için seçimli genel kurul kararı alınır. Başkan Haluk Ulusoy, genel kurulda aday olmayacağını açıklamıştır.

5 ŞUBAT 2008: Haluk Ulusoy başkanlığındaki Futbol Federasyonu, Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu ile Merkez Hakem Kurulu'nun kullandığı binayla ilgili olarak kiralama işini yapan finans şirketini çağırır ve bu konuda hiçbir talep olmamasına karşın kendilerine en geç 28 Şubat tarihi için 'tahliye taahhüdü' verilir. Binada Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu ile Merkez Hakem Kurulu'na bağlı toplam 30 personel çalışmaktadır.

14 ŞUBAT 2008: Futbol Federasyonu'nun genel kurulunda Hasan Doğan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu seçilir. Haluk Ulusoy'un federasyon başkanlığı resmen sona erer.

21 ŞUBAT 2008: Erengül Ulusoy daha önce eşi Haluk Ulusoy federasyonu tarafından tahliye garantisi verilen binayı satın alır.

KİTABINA UYGUN AMA...

4 MART 2008: Gülderen Ulusoy, Türkiye Futbol Federasyonu'na bir yazı gönderir ve dairenin artık kendisine ait olduğunu belirterek 18 bin YTL'lik kiranın tarafına ödenmesini ister.

12 MART 2008: Futbol Federasyonu'na Gülderen Ulusoy'dan bir yazı daha gelir. Yazıda, binanın, tahliye taahhüdü verilen 28 Şubat tarihinde boşaltılmadığı için icraya başvurulduğu belirtilmektedir. Futbol Federasyonu hukukçuları, icra talebine itiraz eder.

Gelişmeler böyle. Futbol kamuoyu, hukuki olarak sorun taşımayan ancak etik yanı çok tartışılan bu icra olayının sonucunu çok merak ediyor...

Vatan
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla