Delgado Arsenal yolunda
 19 Nisan 2008 Cumartesi 08:55
 Beşiktaş'ın orta saha oyuncusu Matias Delgado'ya  İngiltere'nin ünlü kulübü talip oldu.  
  İngiltere'nin BBC televizyon  kanalı, Siyah-Beyazlı takımla 1 yıllık sözleşmesi daha bulunan, bonservisi  Ülker'in elinde olan Arjantinli oyuncu için Arsenal'in hocası Wenger'in 5 milyon  poundu gözden çıkardığını kaydetti.  
Maraton.com.tr'nin verdiği habere  göre; BBC, Delgado'nun 5 milyon poundluk bonservisinin ödenmesi halinde serbest  kalacağını ifade etti. Yıldız futbolcuya Premier Lig'den Tuncay Şanlı'nın takımı  Middlesbrough ile Everton'ın da talip olduğu, menajerlerin Arjantinli oyuncuya  İspanya'da da takım aradıkları bildirildi.  
Tecrübeli futbolcunun  Arjantin televizyon kanalı Telefe'ye yaptığı açıklamalar da Arsenal'in transfer  teklifini doğrular nitelikteydi. Daha önce Beşiktaş'ın resmî internet sitesinde,  "Hiçbir takımdan transfer teklifi almadım ve beni isteyen bir kulüp olmadı."  açıklamasında bulunan Delgado, buna karşın Telefe'ye şunları söyledi:   
"Emirates Stadı'nda oynama ihtimalim doğduğu için çok heyecanlıyım. Bana  Arsenal'in ciddi bir teklif yaptığı haberini sabah menajerim söyledi. Arsenal'e  transfer ihtimalim doğduğu için çok mutlu oldum. Ayrıca Arsene Wenger gibi bir  teknik direktörümün olmasını çok isterim. Premier Lig'de Arsenal forması altında  futbol hayatımı sürdürmek rüya gibi bir olay."  
Delgado'nun ismi  Arsenal'in transfer listesinde de yer aldı. Öte yandan İngiliz takımının  taraftar sitesi 
www.worldofarsenal.co.uk'da Delgado'yu tanıtan yazılar  yayınlandı, yıldız futbolcunun oynadığı maçlar ve attığı goller de yer  aldı.