Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-04-2008, 18:16   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çarşı'dan anlamlı bağış !

Click the image to open in full size.
Çarşı'dan anlamlı bağış !
Beşiktaş'ın Çarşı grubu, 25. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kan bağışında bulundu.
19 Nisan 2008 17:30
Beşiktaş'ın en büyük taraftar grubu olarak bilinen Çarşı Grubu'nun kuruluşunun 25. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye genelinde yürütülen kan bağışı kampanyasına Aydınlı Beşiktaş taraftarları da destek verdi. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beşiktaşlılar topluluğu tarafından organize edilen etkinliğe Aydın merkez ve ilçelerden gelen taraftarlarda destek verdi.

Etkinlik hakkında bilgiler veren ADÜ Beşiktaşlılar Topluluğu Sözcüsü Caver Gündoğan, Çarşı Taraftar Topluluğu tarafından yurt genelinde devam eden kan bağışı kampanyasına destek vermek istediklerini söyledi. Organizeyi topluluk üyesi Hazma Onur Öztürk ile birlikte hazırladıklarını açıklayan Gündoğan, yaklaşık 15 gündür devam eden çalışmaları kapsamında il merkezi ve ilçelerde kampanyanın tanıtımını yaptıklarını ifade etti. Afiş ve ilanlarla yapılan tanıtımlar sonucunda başta Nazilli olmak üzere diğer ilçelerdeki duyarlı taraftarların il merkezine gelerek kan bağışında bulunduğunu belirten Gündoğan, "ADÜ Beşiktaşlılar Topluluğu olarak Kızılay'a topluca kan bağışında bulunarak, Çarşı Grubu'na destek veriyoruz. 'Hem Çarşı'nın 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayalım, hem de verdiğimiz kanla hayat kurtaralım' diye düşündük. Kan bağışı hem kişinin kendi sağlığı hem de ihtiyacı olan kişinin hayatının kurtulması bakımında büyük önem taşıyor. Verdiğimiz kanların acil ihtiyacı olan insanlara faydası olursa ne mutlu bize. Özellikle kan bağışı gibi alışkanlık haline getirdiğimiz etkinliklerle kara gün dostu olmaya çalışıyoruz. Bu kanların kime ne zaman ihtiyacı olacağı belli değil. Bu nedenle sağlıklı olan herkesin kan bağışında bulunmasını öneriyoruz" dedi.

Düzenledikleri kampanya için Beşiktaş taraftarlarına teşekkür eden Kızılay görevlileri de; Aydın'da yıllık yaklaşık 20 bin ünite kana ihtiyaç duyulduğu açıkladı. Bu miktarın büyük bir kısmının artan bağış kampanyaları sayesinde sağlandığını kaydeden yetkililer, ihtiyaç sahiplerinin bağışlar sayesinde Kızılay Kan Merkezi'ne başvurarak kan tedarik edebildiklerini beyan etti.

İstasyon Meydanı'nda bulunan Kızılay Kan Bağışı Merkezi'nde gün boyu devam ederken, bir günlük kampanya kapsamında yaklaşık 200 ünite kan toplandığı belirtildi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla