Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-05-2008, 16:56   #1
MetiN
 
MetiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Trabzonspor Figo'yu geri çevirmiş

Trabzonspor Figo'yu geri çevirmiş


Click the image to open in full size.

Trabzonspor kulübüne, ¨2. 5 Milyon Euro`ya oynamaya hazırım¨ şeklinde faks geçen İnter Milan`la sözleşmesi bu yıl sona eren 36 yaşındaki Portekizli efsane futbolcu Luis Figo`yu yaşı nedeniyle transfer etmediği iddia edildi.

YUNUS EMRE SEL'in haberi

Genel Sayman Mahmut Aksu, günü kurtarmak yerine geleceğe yatırım yaptıklarını belirterek, ¨Figo`yu istesek, bu transfer hemen gerçekleşebilirdi¨ dedi.

FİGO`YA YAŞ ENGELİ

Gelecek sezon için kadrosunu genç ve gelecek vadeden futbolcular ile güçlendirmeye çalışan Trabzonspor`un, İnter Milan`la sözleşmesi bu yıl sona eren 36 yaşındaki Portekizli efsane futbolcu Luis Figo`yu yaşı nedeniyle transfer etmediği ortaya çıktı. Dün akşam yerel bir televizyon kanalında yayınlanan spor programına katılan Trabzonspor Mali Saymanı Mahmut Aksu, sezonun sona ermesiyle birlikte Figo`nun menajerleri aracılığı ile kendilerine haber yolladığını belirterek, ¨Transfer çalışmalarına erken başladığımız için bir çok menajer bize futbolcu öneriyordu. Bir gün kulübe gelen faksta, Figo`nun menajerinin imzası bulunuyordu. Menajeri, bonservisi elinde olan Figo`ya yıllık 4. 5 Milyon Euro vermemiz halinde Trabzonspor`da oynayabileceğini söyledi. Biz de bu fiyatı çok yüksek bulduğumuz için `2. 5 Milyon Euro`ya oynarsa alalım` şeklinde cevap yazdık. Yaklaşık yarım saat sonra gelen cevap faksında, `Ödeme şartlarını konuşalım` yazıyordu. Bunun üzerine hemen Başkan Sadri Şener ve Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ile temaslarda bulunduk. Ancak, transfer politikamızı genç ve gelecek vadeden futbolcular üzerine kurduğumuz için bu transfer gerçekleşmedi. Eğer geleceğe yatırım yapmak yerine günü kurtarmayı tercih etseydik, bu transfer gerçekleşebilirdi. Figo`ya Katar`dan da teklifler vardı ancak o Avrupa`ya daha yakın diye Türkiye`yi seçmiş olabilir¨ dedi. Bu arada 2000 yılında UEFA tarafından Avrupa`da yılın futbolcusu, 2001 yılında ise FIFA tarafından dünyada yılın futbolcusu seçilen Figo`nun kariyerinde İspanya şampiyonluğu ve İtalya şampiyonluğunun yanı sıra Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, Süper Kupa ve Kıtalararası Şampiyonluk da bulunuyor.

HÜSEYİN`E HAKSIZLIK YAPILIYOR

Aksu, kaptan Hüseyin`e taraftarların büyük haksızlıklar yaptığını da belirterek, ¨Hüseyin gerek kişiliğiyle gerek oyun mantığıyla mükemmel bir futbolcu. Ancak ne yapsa kendisini sevdiremiyor. Eğer Hüseyin çok iyi paslar atsaydı, hücuma direk katkı yapsaydı ve kestiği topları çok iyi kullansaydı, burada durmazdı. O zaman gider Real Madrid`de oynardı. Hüseyin, sezonun sona ermesiyle birlikte kendisine yapılan tüm haksız eleştirilere rağmen, bonservisini alıp gitmek yerine, bizimle konuştu ve `Gidersem de, kulübüme para kazandırmak istiyorum` diyerek, boş mukaveleye imza attı. Bunu kimse kolay kolay yapmazdı. Kimse Hüseyin kadar Trabzonsporlu olamaz. Hüseyin`e yapılan eleştirilere kesinlikle karşı çıkıyorum. Mükemmel bir insan ve mükemmel bir futbolcudur. Eğer Hüseyin`in çıkarlarını koruyacak iyi bir teklif gelirse onu satarız. Çünkü burada çok yıpratıldı¨ diye konuştu. Aksu, Hüseyin`in takımda kalması durumunda ise aldığı ücrette her hangi bir indirimin yapılmayacağını da sözlerine ekledi.

EREN DERDİYOK İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Transfer çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Aksu, ¨Savunmaya takviyeleri tamamlama noktasına geldik. Yunan stoper Paraskevas Antzas`la da önümüzdeki günlerde resmi sözleşme imzalayıp, bu bölgeye daha fazla transfer yapmayacağız. Şimdi forvet ve hücuma dönük oyuncular üzerinde çalışıyoruz. Bunun için gündemimizde bir çok isim var. Basel takımından Eren Derdiyok`la ilgileniyoruz. Şu anda bu futbolcunun fiyatı oldukça yüksek. Biz de her teklifimizde biraz daha yüksek miktar öneriyoruz. Ancak şu ana kadar bir anlaşma sağlayamadık¨ dedi. Aksu, Colman ve Cale`nin çok kaliteli futbolcular olduğunu belirterek, ¨Hırvatistan`a Hajduk Split`te forma giyen Cernat ve Rukavina`yı izlemeye gittiğimizde, Dinamo Zagreb`li Hrvoje Cale`yi beğendik. Daha sonra bu futbolcu altı kere izlendi ve hepsinden olumlu referans aldığı için transfer edildi. Aynı şekilde Colman da başka bir futbolcuyu izlemeye gittiğimizde gözümüze çarptı. Onu da bir çok kez izleyerek transfer ettik. Ancak her iki futbolcu için son kararı Teknik Direktör Ersun Yanal verdi¨ diye konuştu.

YARALI: ¨EN İYİ TEKLİF SUNAN SELÇUK VE BURAK`I ALIR¨

Bu arada Trabzonspor`un transfer listesinin başında yer alan Manisasporlu futbolcular Selçuk ve Burak için, Ege temsilcisinin başkanı net konuştu. Başkan Kenan Yaralı, Selçuk ve Burak için Türkiye`den Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile görüştüklerini belirterek, ¨Bu üç kulüp dışında Selçuk ve Burak için Avrupa`dan da teklif aldık. Bizde kulübün çıkarlarını düşünerek en çok para kazanacağımız teklifi değerlendireceğiz. Şu ana kadar yapılan görüşmelerde kimseye bir söz vermedik. En iyi teklifi veren bu futbolcuları alacak. Bu futbolcular için sadece Trabzonspor değil, diğer takımlar da çok ciddi teklifler yapıyor. Selçuk ve Burak`ın transferinin bu hafta içerisinde kesinlik kazanmasını bekliyoruz¨ dedi.

FERHAT YUVADA KALIYOR

Trabzonspor`da ligin bitiminin ardından ismi takımdan gönderilecekler arasında gösterilen Ferhat Çökmüş`ün önümüzdeki sezonda da takımda kalacağı öğrenildi. Kulüple olan sözleşmesi sona eren genç futbolcunun bir yıllık opsiyonunun kullanıldığı ve performansına bağlı olarak sözleşmesinin uzatılabileceği belirtildi. Bu arada orta sahaya Arjantinli Colman`ı transfer eden, Manisasporlu Selçuk için ise girişimlerini sürdüren bordo - mavililerin Hasan Üçüncü ve Ayman`la yollarını kesin olarak ayırması bekleniyor. Ayman`ın Gençlerbirliği`ne Engin Baytar`a karşı takas olarak teklif edildiği öğrenilirken, Hasan Üçüncü`nün ise Kocaelispor ile anlaştığı ve önümüzdeki günlerde Körfez ekibine imza atacağı belirtildi.

TS CLUP İNDİRİME GİTTİ

Öte yandan Trabzonspor`un resmi ürünlerinin satış noktası TS Club`da ikinci büyük indirim kampanyası başladı. Yönetim kurulunun aldığı karar gereği TS Club ürünlerinde başlayan indirim kampanyasına bir yenisi daha eklendi. Buna göre yapılan planlamanın ardından ürünlerin yeni fiyatları belirlenerek indirimli satışlarla taraftarların beğenisine sunuldu. Yeni düzenlemede Puma çubuklu forma 29.90 Ytl ve Puma düz formalar ise 19.90 Ytl`ye gerilerken, tekstil ürünlerine yüzde 50`ler seviyesinde ekstra indirim uygulandı. Milliyet
__________________
Forum Kurallarına Uyalım !!!

BesiktasForum.NET


.........
MetiN Ofline   Alıntı ile Cevapla