Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-06-2008, 18:45   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Avrupa futbolunun en iyi 5 genç yıldızı

Bugünün futbolunun süperstarları, artık 20'li yaşlarını yaşıyor. Robinho (24), Rooney (22), Fabregas (20), Messi (20) ve Ronaldo'dan (23) sonra hangi futbolcuların altın çağını yaşayacağı şimdiden tartışılan bir konu.

Şimdilik Wayne, Cesc, Lionel ve Cristiano bir kenarda dursun, biz Avrupa'da 20 yaşın altında, daha sivilceleri yeni çıkmış genç yeteneklerden oluşan beş kişilik bir liste belirleyelim kendimize:

5. Theo Walcott (Arsenal - 18)

Theo Walcott, Arsenal'de kendisinden beklenen çıkışı nihayet bu sene gerçekleştirdi. Geçtiğimiz sene Carling Cup finalinde Chelsea ağlarını havalandıran, Şampiyonlar Ligi'nde Slavia Prague'a karşı turnuvadaki ilk gollerini kaydeden ve Premier Lig'deki ilk golünü Birmingham City'e atan futbolcu, gelecek senelerde ne kadar büyük bir yıldız olacağını şimdiden müjdeliyor.

Tabiî bu durumu garipsememek lâzım. Walcott şimdiye kadar Thierry Henry, Emmanual Adebayor, Robin Van Persie ve Cesc Fabregas gibi muhteşem yeteneklerle bir arada oynamak şerefine nail oldu. Hocası Arsene Wenger'in kendisine verdiği desteği de göz önünde bulundurunca, Walcott'ın başarılı olamaması için bir sebep göremiyoruz.

Arsenal'in golcüsü, listenin 5 numarasında olmayı fazlasıyla hak ediyor diye düşünüyoruz.



4. Bojan Krkić (Barcelona - 17)

Henüz 17 yaşında Barcelona'da ilk 11'de forma giyebilmek, dünyada herkese nasip olmuyor. Ancak Krkić gibi hızlı ve güçlü bir futbolcuysanız, size de insanlar "yeni Messi" demekten geri durmuyor.

Peki neden bu oyuncu 4 numaramızda? Çünkü küçük Bojan şimdiden rekorları alt üst etmeyi başardı; ki gelecekte çok daha fazlasını yapacağından eminiz. Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen en genç futbolcu oldu. Villarreal'e attığı golle Barcelona formasıyla ligde gol kaydeden en genç futbolcu unvanını kazandı. Yani durum gösteriyor ki, eğer aynı hızla devam ederse, Krkić kırılmadık rekor bırakmayabilir.

Annesi İspanyol olan Bojan'ı Euro 2008'de İspanya formasıyla gören hiç kimse şaşırmasın...



3. Alexandre Pato (AC Milan - 18)

Bu yaştaki bir futbolcu için 22 milyon Avro gibi uçuk bir transfer bedeli ödemek boşuna değildir herhalde. Pato, Milan'daki muhteşem çıkışının ardından sakatlanarak bir süre sahalardan uzak kaldı, ancak listemize 3 numaradan girmeyi başardı.

Brezilyalı yıldız, Milan'la 2007 Ağustos'ta sözleşme imzalamış, ancak UEFA'nın kuralları nedeniyle Milan formasıyla ilk maçına Ocak 2008'de çıkabilmişti. Kırmızı-siyahlı formayla ilk gollerini kaydeden futbolcu, bileğinden sakatlanması nedeniyle sahalardan uzak kaldı. Ancak Milan taraftarı hâlen kendisinden çok şey bekliyor.

Pato, artık iyice yaşlanan Milan'ın gelecekteki en büyük yıldızı olmaya en yakın aday olarak görünüyor.



2. Anderson (Manchester United - 19)

Anderson, bu sezon takımdaki yerini sessiz sedasız aldı. Hattâ öyle ki, Manchester taraftarı 3 aydan fazla bir süre boyunca sahalardan uzak kalan yıldız futbolcuları Paul Scholes'ün yokluğunu aramadı bile... Brezilyalı futbolcu, orta sahada Manchester'ın aradığı kan olmayı başardı.

Anderson, orta sahada yerinde müdahaleleriyle göz dolduran ve güzel oyununu gollerle süslemeyi bilen bir yetenek. İngiltere'deki ilk sezonunda böyle bir başarıyı yakalamış olması ise, hiç şüphesiz takdire şayan.

İddia ediyoruz: Eğer Anderson bu kadar iyi oynamaya devam ederse, Paul Scholes'ün emekliliği yaklaşıyor demektir.



1. Sergio Agüero (Atletico Madrid - 19)

Arjantinli genç futbolcu, Arjantin Birinci Ligi'nde henüz 15 yaşındayken forma giydiğinde, kırılması güç bir rekora imza atmıştı. Otoriteler, yıldız futbolcuyu "yeni Maradona" olarak selamlamaya başladı bile...

2006 Mayıs'ta 20 milyon Avroluk transfer ücretiyle Independiente'den Atletico Madrid'e transfer olan futbolcu, ilk sezonuna sakin başlamasına rağmen sonradan açıldı. Oyuncunun Diego Forlan'la uyumu, İspanyol seyircilerin izlemekten en çok hoşlandığı takımlardan birini yarattı. Agüero, kendisinden önceki Atleticolu yıldız Fernando Torres'i aratmayacağını da şimdiden kanıtlamış oldu.

Agüero, ligde şimdiye kadar oynadığı 24 maçta 12 gol kaydetti. Takım arkadaşı Forlan ise 24 maçta 11 golle kendisine eşlik etti. Görünen o ki, Atletico Madrid Avrupa'daki en etkili forvet hatlarından birini barındırıyor. Eğer böyle devam ederlerse, Atletico Madrid önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'nin tozunu atabilir, bizden söylemesi...
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla