Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-07-2008, 19:01   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ajax'tan transfer rekoru

Ajax'tan transfer rekoru

Hollanda Eredivisie Ligi'nin güçlü ekiplerinden Ajax, Heerenveen'den Miralem Sulejmani ile anlaşarak yeni sezon öncesi kadrosunu önemli bir isimle takviye etti.
Hollanda Ligi'nde Heerenveen formasıyla geçtiğimiz sezon 34 maçta 15 gol atarak bir anda birçok takımın transfer listesine giren 19 yaşındaki Sırp golcü Miralem Sulejmani, 16 milyon 250 bin euro gibi rekor bir ücretle Ajax'a transfer oldu.
Ajax Teknik Direktörü Marco van Basten'in bu sezonki en büyük transfer hedeflerinden biri olan Sulejmani'nin transferi konusunda uzun süredir Heerenveen ve Ajax kulüpleri arasında pazarlıklar sürüyordu. Bu arada Sulejmani için Ajax'ın ödediği miktarın Hollanda'da transfer rekoru olduğu bildiriliyor. Ajax daha önce de Heerenveen'den Klas Jan Huntelaar'ı 9 milyon euroya transfer etmişti.
Geçmişte rekor, 2005 yılında yine Heerenven ile Ajax arasında Klaas Jan Huntelaar'ın transferinde (9 milyon avro) ve 2006 yılında Roda'dan PSV'ye geçen Arouna Koné'nin transferlerinde yaşanmıştı.

2006 yılından beri Hollanda Ligi'nde top koşturan genç yıldız, dünya futbolunun en çok gelecek vadeden futbolcuları arasından gösteriliyor. Sırbistan Milli Takımı'nın da formasını giyen Sulejmani, Hollanda Ligi'nde "Johann Cruyff Yılın Genç Futbolcusu" ödülüne de sahip olmuştu
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla