Tigana’ya dava

Forumlar › Forumlar › Forum Arşivi › Çöp Kutusu › Tigana’ya dava

  • Bu konu 1 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 20 yıl 4 ay önce krL tarafından güncellenmiştir.
2 yazı görüntüleniyor – 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #1132536
    In the dark
    Katılımcı

      Tigana'ya dava

      Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Frederic Thiriez, Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana aleyhine iftira ve hakaret suçundan dava açacağını açıkladı.

      [IMG]http://www.kartalhaber.com/thumbnail.php?gd=2&src=resims/haber/genel/6846_1.jpg&maxw=350[/IMG]

      Thiriez, basına yaptığı açıklamada, Tigana'nın açıklamalarını ''öfkeyle'' karşıladığını belirtti ve avukatına gerekli hukuki işlemleri başlatması için talimat verdiğini söyledi.

      Tigana, ''France Football'' dergisinde bugün yayımlanan demecinde, 2004 yılında milli takım teknik direktörlüğüne getirilmediği için hem eski futbol federasyonu başkanı Claude Simonet'yi hem de şu andaki başkan Thiriez'i sert bir biçimde suçlamıştı.

      Tigana, Simonet'nin, kendisini ''siyah olduğu'' için milli takımın başına getirmediğini iddia etmiş ve şu andaki başkan Thieriez'in ise İngiliz kulübü Fulham ile ilgili devam eden davasında ''ön yargıyla hareket ederek'' bu görevi kendisine vermekten kaçındığını iddia etmişti.

      Fransız futbol dünyasına küs olduğunu ve hala bir özür beklediğini belirten Tigana, milli takıma teknik direktör seçerken, teknik adam özelliklerinin ve kapasitesinin dikkate alınmamasını eleştirmişti.

      Eski futbol federasyonu başkanının, etrafındakilerle sohbetlerinde ''milli takımda çok fazla siyahi oyuncu'' var şeklinde konuşmalar yapmasının kendisini çok incittiğini kaydeden Tigana, özellikle Fransa'da banliyölerdeki olaylardan sonra, entegrasyon sorununa da dikkat çekmek için bu açıklamaları yapmak zorunda kaldığını söyledi.

      #1296233
      krL
      Katılımcı

        Irkçı Hepsi Niye Kabullenmiyorlar ? Dava Açacakmış Açsın La.. 10 Yıl Önce Fransa Futbolu mu Vardı Şimdi 2 Fina Oynadılar Diye Bİşey Sanıyorlar Kendilerini..

      2 yazı görüntüleniyor – 1 ile 2 arası (toplam 2)
      • ‘Tigana’ya dava’ konusu yeni yanıtlara kapalı.

      Yayımlandı

      kategorisi

      yazarı:

      Etiketler: