Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2008, 23:43   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Japon sokak modasının 'aşırı dekore edilmiş' gençleri

Japon sokak modasının 'aşırı dekore edilmiş' gençleri Tekstil dünyasının en önemli müşterilerinden biri olan Japonya'da, halkın yarısını oluşturan gençlerin dünyanın başka hiçbir yerinde görülemeyecek kadar ilginç bir moda anlayışı var.
Japon sokak modası diye adlandırılan ve gençlerin kendilerinin yarattığı bu akım farklı isimlerle dallanıp budaklanmaya devam ediyor.
Gothic lolita, classic lolita, elegant gothic aristocrat, cyberpunk, senta, dandy gibi pek çok alt katagorisi de olan Japon sokak modasının başlangıç noktası 1990’larda ortaya çıkan ve ‘decora’ diye tabir edilen bir tarz.
Aşırı dekore edilmiş manasına gelen bu akımın amacı adından da belli olduğu üzere giysi ve aksesuar seçiminde mümkün olduğunca çok abartıya kaçmak, tabi bu karmaşanın kendi içinde bir uyum yakalaması şartıyla...
Olabildiğince genç görünmeye çalışacaksınız, hatta mümkünse çocuk gibi. Rengarenk, boy boy tokaların süslediği saçların kendisi de renkli olmalı; kakülün ihmal edilmemesi gereken farklı kesimler iki yandan toplanmalı. Kolyeler, bilezikler, yüzükler, ufak çantalar, çizgili çoraplar ve tozluklar, büyük iddialı ayakkabılar, parlak üst üste giyilmiş giysiler... Makyaj yerine ise surata renkli kalemlerle çizilen çiçekler ve çizgi film karakterleri tercih ediliyor.




Click the image to open in full size.



Click the image to open in full size.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla