Hayatı Film Gibi..

Forumlar › Forumlar › Beşiktaş › Futbol › Hayatı Film Gibi..

9 yazı görüntüleniyor – 1 ile 9 arası (toplam 9)
  • Yazar
    Yazılar
  • #1189497
    sevil1903
    Katılımcı

      Futbol yaşamı en renkli geçen oyunculardan biri olan Oktay Derelioğlu, bugün Beşiktaş forması altında yeşil sahalara veda edecek.

      Derelioğlu, "Hayatımda bir filme konu olacak kadar malzeme var. Hatta bu konuda teklif bile geldi ancak kabul etmedim" dedi

      Beşiktaş forması altında unutulmaz maçlara ve gollere imza atan, Türkiye'de futbol yaşamı en renkli geçen oyunculardan biri olan Oktay Derelioğlu bugün yeşil sahalara resmen veda ediyor.
      Siyah-beyazlı kulüp dışında Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Azerbaycan'ın Hazar Lenkeran takımlarında forma giyen Derelioğlu futbolu bıraktıktan sonra tamamen yeni bir beyaz sayfa açacağını belirtti.
      Futbol hayatının en önemli noktalarından birinin 1997'de Dünya Kupası grup eleme maçlarında Belçika'ya attığı gol olduğunu dile getiren Derelioğlu "Bu gol bir internet sitesi tarafından 'Yüzyılın Golü' olarak seçilmişti. Futbol hayatımın en güzel yıllarını Beşiktaş'ta geçirdim ve o forma altında Oktay Derelioğlu oldum. Bu nedenle jubilemi de bu forma altında ve Beşiktaş taraftarı önünde yapmak en büyük hayalimdi. Beşiktaş taraftarına şunu söylemek istiyorum. Son bir kez beni İnönü Stadı'nda ağırlasınlar" dedi.
      Hayatında bir filme konu olacak kadar malzeme olduğunu dile getiren Oktay Derelioğlu, "Bana film teklifi geldi ama kabul etmedim. Büyük çoğunluğu benim hayatımın üstüne kurulu bir senaryo getirdiler önüme. Fakat ben bunu istemedim. Çünkü bir filmle anılmak istemedim. Ben hep basından da kaçardım. Bazı arkadaşlarım haberleri çıksın diye gazetecilerle ahbap çavuş ilişkisi kurardı. Ben bunu yapmamama rağmen basında yeteri kadar yer alırdım. Çünkü başarılarımdan dolayı gazetelere çıkardım. Ben bundan büyük haz duyardım" ifadelerini kullandı.

      Jübile programı
      Pal FM'in organize ettiği Oktay Derelioğlu'nun jubilesinde Beşiktaş, Azeri Hazar Lenkeran takımı ile bugün saat 20.00'de İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma sonrası Azarbeycan'ın ünlü müzik grubu Röya konser vermek için sahneye çıkacak. Ardından Demet Akalın ve Gökhan Özen siyah – beyazlı taraftarlara müzik şöleni sunacak. Jübile programı saat 01.30'da son bulacak.

      #1890119
      vrossi_kartalizma
      Katılımcı

        bu taraftar seni hiç unutmayacak hele hele psg maçındaki gollerini

        #1890148
        ferhat1903
        Katılımcı

          eski yıldızlara bir yenisi daha eklendi bu taraftar seni unutmayacak:(

          #1890181
          kuzey
          Katılımcı

            Aktay derelioğlu,hayatı bir roman
            Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve bir çok takımda forma giyen Oktay Derelioğlu 1975 yılında İstanbul'da doğdu.
            1985 yılında Karagümrük altyapısında futbola başlayan Derelioğlu, 14 yaşında Karagümrük'ün A Takımı'nda ilk 11de forma giymeye başladı.
            1992'de Trabzonspor'a transfer oldu fakat 17 yaşında olan Oktay, fazla forma şansı bulamadı.
            Bir yıl sonra Beşiktaş'la anlaştı. Siyah-beyazlı takımda gösterdiği performans sonrası Milli Takım'a kadar yükseldi
            30 Nisan 1997 yılında oynanan ve Belçika'nın 3-1 galibiyetiyle sonuçlanan maçta 6 kişiyi geçerek öyle bir gol attı ki üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala unutulmadı.
            Beşiktaş’ta 6 sene forma giydi; toplam 154 lig maçında oynayıp, 73 gole imza attı. (1993-94 sezonunda 26 maçta 10 gol, 1994-95 sezonunda 21 maçta 10 gol, 1995-96 sezonunda 27 maçta 9 gol, 1996-97 sezonunda 28 maçta 22 gol, 1997-98 sezonunda 27 maçta 14 gol, 1998-99 sezonunda 25 maçta 8 gol)
            Siyah-Beyazlı formayla Avrupa Kupaları’nda 14 gole imza atan Oktay Derelioğlu, Beşiktaş’ın Avrupa’da en fazla gol atan futbolcusu oldu. Oktay’ın bu rekoru halen kırılamadı.
            Zeki Rıza Sporel’in 1924 yılında Finlandiya’yı 4-2 yendiğimiz maçta 4 gole imza atarak, bir milli maçta en çok gol atan futbolcu rekorunu, 72 yıl sonra Oktay Derelioğlu egale etti. Oktay, 10 Kasım 1996 tarihinde San Marino ile oynadığımız ve 7-0 kazandığımız Dünya Kupası eleme grubu maçında 4 gol atarak, Zeki Rıza Sporel’in rekoruna ortak oldu.
            13 defa B Genç, 37 defa A Genç, 14 defa Ümit Milli, 18 defa A Milli Takım forması giyen Oktay, A Milli Takım formasıyla 9 gole imza attı.
            Oktay Derelioğlu'nun eşi, 1997 yılında girdiği bunalım sonucu tabancayla intihar etti. Oktay, olaydan sonra sinir krizleri geçirerek hastaneye kaldırıdı. Daha sonra takım arkadaşı Serdar'ın nişanlısıyla evlendi.
            Yaşadığı talihsiz olaylar sonucunda bir dönem futboldan uzaklaşan ve Beşiktaş’tan ayrılan Oktay, Siyah Beyazlı takımımızdan sonra birçok takımın formasını giydi; Siirt Jetpaspor, Gaziantepspor, İspanyol takımı Las Palmas, Trabzonspor, Fenerbahçe, Bundesliga takımı FC Nürnberg, Samsunspor, Akçaabat Sebatspor, İstanbulspor, Yalovaspor, Azerbeycan takımı Lenkeran… Son olarak Karagümrük’e vefa borcunu ödemek için bu kulübe geri döndü ve 2008-2009 sezonu öncesinde futbolu bırakma kararı aldı.

            #1890200
            sevil1903
            Katılımcı

              bundan sonraki hayatında basarılar…

              #1890222
              taKi_bJk
              Katılımcı

                türkiye formasıyla 7 kişiyi devirip attığın o golü dünya ayakta alkışladı..sende beşiktaşta varoldun beşiktaşta yokoldun..geri kalan hayatıda başarılar Oktay DERELİOĞLU.

                #1890226
                kuzey
                Katılımcı

                  futbola başladığı günden bitirdiği güne kadar takip ettim eğer bu ülkede hakan şüküre verilen desteğin küçücük bir parçası oktaya verilseydi onu tüm dünya tanırdı şimdi bizim gururumuz olurdu ama genede beşiktaş ailesinin gururu oktay derelioğlu

                  #1890285
                  19hero03
                  Katılımcı

                    Umarım hayatında başarılı olur.

                    #1890784
                    benito_bjk
                    Katılımcı

                      Hayallerimin malesef sona erdiği an.

                      Yıllardır Oktay bir gün Beşiktaş'a dönecek umuduyla yaşadım. Ama olmadı. :(
                      Jübilesine bari gütseydik ama o da olmadı.

                    9 yazı görüntüleniyor – 1 ile 9 arası (toplam 9)
                    • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

                    Yayımlandı

                    kategorisi

                    yazarı:

                    Etiketler: