Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-08-2008, 13:21   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ligler başlıyor: Aşk ilişkiniz bu sezona hazır mı?

Click the image to open in full size.
Özellikle bu dönemde kadınların soracağı “Bu maç benden daha mı önemli?” veya “Tuttuğun takımı benden daha mı çok seviyorsun?” soruları kendi içlerinde büyük tehlike potansiyeli barındırıyor.

Erkeklerin uzun süredir hasretle beklediği futbol sezonu başlarken eşleri ve sevgilileri ne yapacak?
Futbol sihirli bir dünyadır, erkeklerin aklını başından alır. Yanındaki erkeğin kendisine değil de futbol topuna ilgi göstermeye başlaması ise bir kadını sinirlendirmek için yeter sebeptir.

Dünyanın hemen her yerinde ‘yeni başlayan futbol sezonu’ evliliklerin ve aşk ilişkilerinin sarsıntı geçirmesine neden olabiliyor. İngiliz The Times gazetesinde İlişkiniz futbol sezonuna dayanabilir mi? başlıklı bir makale yayımlandı.

Özellikle bu dönemde kadınların soracağı “Bu maç benden daha mı önemli?” veya “Tuttuğun takımı benden daha mı çok seviyorsun?” soruları kendi içlerinde büyük tehlike potansiyeli barındırıyor.

Futbol sezonunun açıldığı bugünlerde “eşinin ilgisinin kendisine değil de futbol maçlarına yöneldiği” için üzülen ve sinirlenen hanımlara sabırlar diliyoruz. Bu kritik dönemde daha anlayışlı olmaları için onlara birkaç ipucu verelim:
1- Futbol fanatizmi profesyonel yardım gerektiren bir hastalık mıdır?

Futbol alışkanlığının ne kadar ‘derin’ yaşandığına bağlı. Erkekler genelde ‘futbol seyretmeye gereğinden fazla zaman ayırdıklarının’ bilincindedirler. Pek azı klinik seviyeye gelir. Ancak futbol izlemek hem fiziksel hem de zihnen yorucu bir faaliyettir. Bu faaliyetin ardından hele bir de tuttukları takımın kötü bir performans göstermişse, erkeklerin şaka veya espri kaldıramayacağını bilmelisiniz.

Nottingham Trent Üniversitesi’nden Profesör Mark Griffiths, aslında kumar oynama alışkanlıkları üzerinde uzman. İngiltere’de yayınlanan irili ufaklı pek çok yayın organında yayımlanan makalelerinde, futbol müptelalığının ilerlemiş ve tehlikeli aşamalarını incelediği bazı durumları açıklayan Profesör Griffiths, takımın peşinden yurtdışı deplasman maçlarına bile giden ve bu uğurda ailesinin parasız kalmasına neden olan taraftarlardan bahsediyor.

2- Futbol dedikleri aslında bastırılmış şiddet ve agresyon mu?

Bunun içinde doğruluk payı var. Ama esasen futbol seyretmekten zevk alan bir erkek, çirkinlik ve dertlerle dolu bir dünyada ‘güzel bir şeyler seyretmek’ ve dış dünyayı bir süreliğine unutmak istemektedir.

3- Futboldan sadece erkekler mi zevk alıyor yani?

Ne alakası var? Futboldan hoşlanan pek çok kadın da var. “Futbol erkek oyunudur” demek “Futbol seyretmek yalnızca erkek işidir” anlamına gelmez.

4- Yani onları yenemiyorsak onlara katılmamız mı lazım?

Futboldan zaten hoşlanan bir hanımsanız, bu soruyu sormanız bile gereksiz. Ama futboldan hoşlanmıyorsanız, erkeğin bu zevkini paylaşmaya çalışmayın! Yapılacak en iy şey, maç seyreden bir adama hiç ilişmemektir.

Ama ilişkinizi bitirmeye kararlıysanız, erkek maç seyrederken televizyonun önünden geçin, adamın dikkatini dağıtın ve hatta öldürücü darbeyi indirmek için “Ofsayt nasıl oluyor hiç anlamadım. Bana bir daha anlatır mısın?” deyin.

BesiktasForuM.Net olarak bütün futbolseverlere ve onların eşlerine mutlu ve keyifli bir sezon dileriz!
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla