Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-09-2008, 15:33   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
8 yaşındaki öğretmen artık ağlamayacak

Hayırsever iş adamı okul yaptırıyor...
Click the image to open in full size.Diyarbakır'ın Ergani İlçesine bağlı Alitaş köyü Şengalek mezrasında 30 çocuğa alfabeyi öğreten, okul ve öğretmen olmadığı için ağlayan minik Sibel'in gözyaşları yerini mutluluğa bıraktı. Hayırsever iş adamı Baran Güzel tarafından mezraya ilk etapta konteynerler gönderilecek ardından 5 derslikli okul yaptıracak. Mezrada incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir, en kısa zamanda çocukların öğretmene kavuşacağını söyledi.
'8 yaşında hem öğretmen hem öğrenci' haberi üzerine mezraya okul yapılıyor.

Ana haber bültenlerinde Sibel'in hıçkırarak ağlaması okulu getirdi. Televizyonları izleyen hayırsever iş adamı Baran Güzel bugün sabah saatlerinde teknik ekiplerini köye göndererek çalışmaları başlattı. Köy girişinde alkışlarla karşılanan teknik ekip minik Sibel ile bir süre sohbet ettiler. Okul için gerekli çalışmaların yapılması için yer inceleyen teknik elemanlar ilk etapta okul öncesi, ilköğretim sınıfı ve lojman olmak üzere 3 konteyner getirilmesi için tamilat veren yetkili en kısa zamanda derslik yapımına başlanacağını da söyledi.

Mutluluktan ne yapacağını şaşıran minik Sibel'in gözyaşları artık yerini heyecana bıraktı. Sibel Talay," İçimden bir his köyümüze okul yapılacağını söylüyordu. Birde öğretmenimiz ve okulumuzun bahçesi olacağına inanıyordum. Okul yapılacağı için çok heyecanlı ve mutluyum. Okulumuz olursa bir daha ağlamayacağım. Umarım bundan sonra hep güleriz. Ben ve arkadaşlarım çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Okulumuzun açıldığı gün daha mutlu olacağız. Biz hep okula gideceğiz. Okuyabilirsem öğretmen olmak istiyorum. Bana ders anlatan öğretmenim gibi bende ilerde öğretmen olacağım. Şanlıurfa'daki öğretmenimin ismi Bahar dı bize ilgi göteriyordu, bende onun gibi öğretmen olmayı hayal ediyorum."dedi.

İkra Gorup Genel Koordinatörü Derviş Kurtulan, Sibel'in gözyaşlarına kayıtsız kalamadıklarını ifade ederek," Azerbaycan'da bulunan şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Baran Güzel bey bu haberden çok etkilendi. Onun talimayla görevlendirildik. Burdaki eksikliği görmek, bir an önce çocukların eğitim alabilmeleri için alt yapısı gerekli olan incelemeleri yapmak için geldik. Fizibilite hazırlayıp kendisine sunacağız. Çocukların eğitim olanaklarına kavuşmalaranını sağlanması için katkı sağlamayı düşünüyoruz. Köyde çocuklarla görüştüm. Böyle bir tablo çok üzücü ülkemizin her noktasındaki her çocuğun eğitim alması gerektiğini düşünüyoruz. Toplumlardaki en büyük sorun eğitimsizlik. Onunla birlikte getirdiği fakirliktir. Bu çocukların kendi geleceklerini tamamlayabilmeleri için en doğal hakları olan eğitim olanaklarına kavuşmaları lazım. Bugünkü şartlarda mevcut sorunlar büyük.

Sivil Toplum Kuruluşları veya bizim gibi sivil kurular katkı koyuyorlar, koyacaklardır da. İleriki zamanlarda bu tür konularda herkes gerekli hassayeti gösterir. Eğitim yılının ilk haftasındayız. İlk etapta çocukların eğiimden geri kalmaması için konteyner düşünüyoruz. Onunla ilgili buraya gelmeden önce konteyner üreten firmalarla görüştük. Siparişlerini en kıza samanda teslim edecekler. Bizde o konteynerleri buraya getirip yerleştireceğiz. Milli Eğitim Müdürü bize öğretmen tahsis edecek sözü verdi. Koyteyner yeri sorununu çözdük. İki derslikli konteyner ve öğretmenlerin barınabileceği ve çocukların lavabo ihtiyaçları için toplam 3 konteyner yapacağız. Günümüzde halen bu tür duirumların olması çok acı bir tablo çocuklarımız eğitimsiz kalmasın. Okuma yazma öğrenme fırsatının olmaması çok üzücü birşey çağımızda artık bunların olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda bizim üzerimizde her vatandaş gibi bu minicik yavruların ışığı olacak eğitimin kavuşması gerektiğini düşünüyoruz"dedi.

Mezraya ilk etapta 3 konteyner yapılacağını ve hemen okul öncesi ve ilköğretim okulu öğretmeni görevlendireceğini belirten Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir," Dün akşam izlediğimiz tablo bizleri çok etkiledi. Bugün hayırlı bir iş buradayız. Hayırsever iş adamlarımız köye geldiler. Onlarda bu konuda duyarlılık göstererek bizlere desteklerini sağlayacak sözü verdiler. 5 derslikli okul yapacaklarını söylediler. 5 derslikli okul bu mezraya fazla olacağı için 2 dersliğini bu köyde kalan 3 dersliği ise çevre köy ve ihtiyaç yerlerde değerlendireceğiz. İlçe Milli Eğitim Komisyonumuzun yapmış olduğumuz tespitlerde bu köyü de YİBO kapsamına almıştık. Zaten YİBO'ya devam eden 5 öğrencimiz bu köyden. Bu köyden çok daha öncelikli olan yerleşim alanlarımız var. Biz pastadan bize düşenleri biz daha gerekli yerlere yapıyoruz. Yatırım programının şuanki mevcut haliyle bu köyü programa almamız mevcut halde mümkün değildi. Sağolsunlar hayırsever iş adamlarımız duyarlı iş adamlarımız okul yapma teklifinde bulundular.

Kısa sürede bu sorunu hep beraber çözeceğiz. bu çocuklar hepimizin evlatlarıdır. Hayırsever vatandaşımız burada katkı sunmak istiyor. Derslik yapmak istiyor, bizde koyteynerler hazır olduktan sonra ihtiyaca göre 1 veya 2 öğretmen vereceğiz. Önce bu sorunu konteynerleri çözeceğiz. Sonra bu işin kalıcı olması için ihtiyaca göre yapıma başlayacağız. Buraya gelip küçük çocukları görünce kendi çocukluğumu hatırladım. Televizyondan izlerken çok duygulandım. Bu tablo karşısında üzülmemek elde değil. Bizim çocuklarımızı hayata iyi hazırlamamız gerekiyor. Eğitimde mutlaka sıkıntılar vardır. Devletin imkanları belli, hayırsever iş adamları ve dernekleri gücü olan herkesi örnek davranışlara davet ediyoruz. Dersliklerimiz arttıkça eğitm ve kültür düzeyimiz yükselecektir"dedi.

Mezra sakinlerinden Mehmet Nezir ise okul yapılacağı için çok mutlu olduklarını belirterek," Okul yapılacağı için çok mutluyuz. Bütün Türkiye sorunumuza ortak oldu. Şimdi okul yapılacağı sözü verdiler. Bu bizi çok sevindirdi. İlgiden dolayı herkese teşekkür ediyoruz. En büyük problemimiz eğitim sorunudur. Çok geri kalmışız. Zaten biz okumadık, bari bizim çocuklarımız okusun. Aksi takdirde onlar bizim gibi cahil kalacaktır"dedi

İHA
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla