Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-11-2008, 14:29   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
iki kulüpten fair-play çağrısı

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 29 Kasım Cumartesi günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak karşılaşma öncesi her iki kulüp yöneticisi fair play çağrısı yaparken, maçı kazanmak istediklerini söylediler.

Derbi maçı öncesi İstanbul Valiliği'nde gerçekleştirilen İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı'na katılan ve toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Kulübü yönetim kurulu üyesi Tahir Perek ile Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi Bülent Deriş, mücadelenin fair play ruhu içinde geçmesini dilediklerini ifade ettiler.

Tahir Perek, ev sahibi olarak dost kulüp Beşiktaş'a samimi bir şekilde ''Hoş geldiniz'' diyeceklerini belirterek, ''Ev sahibi olarak bizim biraz daha avantajımız olacaktır'' diye konuştu.

Perek, maçın olaysız ve fair play ruhu içinde geçmesini temenni ettiklerini belirterek, ''Derbi maçları bilindiği gibi sonucu belli olmayan karşılaşmalardır. Takımların o anki kadrosu veya form durumları hiç önemli değil. Önemli olan o anki havadır. Fenerbahçe olarak cumartesi günkü maçtan galip gelmeyi arzuluyoruz. Beşiktaşlı dostlarımız da galip gelmeyi isteyecektir. O günkü hava sonucu belirleyecektir. İyi bir maç olmasını umuyorum'' diye konuştu.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın birbirine ihtiyacı olduğunu anlatan Tahir Perek, ''Birbirimizi var etmek durumundayız. Yok etmek değil. Her zaman dostça, kardeşçe, rekabet içinde birbirimizin varlığını sürdürmek zorundayız. İnşallah dostluğa zarar verecek herhangi bir olay olmaz. İyi bir maç olur. İki takımımıza da başarılar diliyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

-DERİŞ: ''KAZANMAK İÇİN GİDECEĞİZ''-

Beşiktaş Kulübü adına toplantıda yer alan yönetici Bülent Deriş ise Kadıköy'e kazanmak için gideceklerini dile getirdi.

Fenerbahçe Kulübü yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Deriş, ''Bizi misafirperver bir şekilde karşılayacaklarını söylüyorlar. Yönetimin de gerekli ilgi ve alakayı göstereceği söyleniyor. İnşallah bu temenniler aynen yerine gelir. Biz de ikinci maçta aynı şekilde Fenerbahçe'yi karşılayacağız'' dedi.

Sonuçta bir derbi maçı yapacaklarını hatırlatan Deriş, ''Zor maç olacak. Kazanmak için gidiyoruz. Beşiktaş'ın, şu anki konumuna ve hedefine göre kazanması gerekiyor. İlk önce puan, sonra puanlar alacağız. İnşallah iyi olan kazanır. İki takım taraftarlarını fair play'e davet ediyoruz. Herhangi bir olayın yaşanmasını istemiyoruz. Maç sahada oynanıyor ve sahada bitiyor. Herhangi bir olayın içinde olmasınlar. Medeni bir şekilde stada gelsinler ve medeni bir şekilde evlerine dönsünler. Sonuçta 3 puanlık bir sistem var. Kazanabiliriz de yenilebiliriz de. Herhangi bir taraftarımızın zararlı şekilde dönmesini istemiyoruz'' diye konuştu.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla