Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2008, 11:54   #1
ysn_t
 
ysn_t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş'a darbe üstüne darbe

Beşiktaş'a darbe üstüne darbe
08 Aralık 2008 Pazartesi 11:25
Ligde son iki 2 haftayı puansız kapatan Beşiktaş'a, bir darbe de Gordon Milne'den geldi. İngiliz hoca yüklü bir tazminat kazandı.

Zaman gazetesinin haberine göre, Beşiktaş'ta 6,5 yıl teknik direktörlük yapan ve 3 şampiyonluk kazandıran Milne'in, siyah-beyazlı kulüp aleyhine açtığı 1,5 milyon euroluk tazminat davasını kazandığı öğrenildi.

Milne, Beşiktaş'tan, 1993-94 sezonunun devre arasında ayrıldı ve Rıza Çalımbay'ın istifasıyla 11 yıl sonra kulübe futbol direktörü olarak geri döndü. Ancak İngiliz çalıştırcı, dönemin teknik direktörü Jean Tigana ile uyum sağlayamayınca altyapı koordinatörlüğü görevine getirildi. Başkan Yıldırım Demirören'in yıllık 600 bin YTL'ye sözleşme yaptığı Milne'in, bir miktar tazminatla sözleşmesini feshettiği kaydedildi. Ancak Milne, 78 bin sterlin alacağı olduğu iddiasıyla Beşiktaş'a icra takibi başlatmıştı. Kulübün Milne'ye 350 bin dolarlık ödeme yaptığı, anlaşmadaki kalan 1 milyon 700 bin dolarlık kısmın Başkan Demirören ve Milne arasındaki görüşmede çözüleceği ifade edildi.

Öte yandan sezon başından Almanya'nın Duisburg ekibine kiralanan Gordon Schildenfeld'in bonservisini ödemeyen Beşiktaş'ı UEFA'nın, 1,5 milyon dolar tazminat ödemeye mahkûm ettiği ileri sürüldü. Dosyanın TFF'ye iletildiği, Beşiktaş'ın, tanınan sürede 1,5 milyon doları ödememesi halinde UEFA'nın yaptırımıyla karşı karşıya kalacağı dile getirildi.


kaynak:internetspor.com
__________________
YÖNETİM İSTİFA
ysn_t Ofline   Alıntı ile Cevapla