Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2009, 21:52   #1
ibrahm
ηαğмαℓυρ тєк şαмριуση
 
ibrahm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Thumbs up Arjantin'li Yıldızın Transfer Açıklaması

Haftasonunda Barcelona ile oynanan müthiş mücadeleye damga vuran ve Forlan'la birlikte galibiyette başrol oynayan Arjantin'li Milli futbolcu Sergio Aguero, transferiyle ilgili açıklamada bulundu.
Pazar günü Vicente Calderon Stadı'nda oynanan ve 4-3'lük skorla biten karşılaşmada 2 gole imza atan 20 yaşındaki futbolcu, gösterdiği performansla da Katalan ekibi çaresiz bırakan isim olmuştu.
Özellikle Inter Milan kulübünün renklerine bağlamak için özel bir çalışma yaptığı forvet oyuncusu, AS gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Burada çok zevk alıyorum ve kulübüm beni istediği sürece kalmaya devam edeceğim. Bir oyuncu birçok iyi maç çıkarıyorsa teklifler gelmesi normaldir ancak daha önce de söylediğim gibi; eğer bir kişi kulübünde mutluysa o zaman ayrılma fikri imkansız hale gelir. Bunun için bir sebep olmaz."
İspanyol ekibin forvet hatında Uruguay'lı golcü Diego Forlan'la müthiş bir ikili olan ve gösterdiği performansla dünyanın en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Aguero, 2006 yılında Independiente'den 23 Milyon Euro karşılığında Atletico Madrid'e transfer olmuştu.
Bu sezon ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde 31 maçta görev alıp 15 kez fileleri havalandıran genç yetenek, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda altın madalyaya uzan Arjantin Milli takımının da başrol oyuncularından biriydi.
Genç yıldız, geride kalan sezonda ise 5'i yedekten olmak üzere toplam 50 resmi maçta 3900 dakika sahada kalmış ve 27 kez fileleri havalandırıp, 10 sarı 3 de kırmızı kart görmüştü.
Aguero, 2005 ve 2007 yıllarında Arjantin U-20 Milli takımıyla Dünya şampiyonluğu yaşarken, A Milli takım formasını ise 16 defa giymiş ve 5 kez gol sevinci yaşamıştı.
2007'de FIFA tarafından yılın en iyi genç oyuncusu seçilen Aguero, Kanada'da düzenlenen 2007 Dünya U-20 Şampiyonası'nda kupaya uzanılmasında attığı 6 gol ve yaptığı 3 asistle büyük rol oynamıştı. Kupayı üst üste 2 kez kaldıran Arjantin U-20 Milli takımının kaptanlığını yapan Aguero, aynı zamanda gol krallığı sıralamasını zirvede bitirip, turnuvanın da en iyi futbolcusu seçilmişti.
Click the image to open in full size.
__________________
Click the image to open in full size.

...::Prison Break Fan Club::...
ibrahm Ofline   Alıntı ile Cevapla