Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-04-2009, 14:47   #1
ibrahm
ηαğмαℓυρ тєк şαмριуση
 
ibrahm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Fatih Tekke RUS VATANDAŞI oldu

Fatih Tekke, sürpriz bir kararla Rus vatandaşlığına geçti.

Zenit takımında yabancı kontenjanından dolayı forma bulmakta zorlanan Fatih Tekke'nin sürpriz bir kararla Rus vatandaşlığına geçtiğini ve Fedor Tekkeyev adını aldığını haberi bomba etkisi yarattı
Turkrus.com adlı internet sitesinin haberinde Fatih Tekke'nin Rus vatandaşı olma kararını dün gece St. Petersburg'daki Antalya Restoran'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı duyuruldu. Fatih Tekke'nin, Rus vatandaşı olurken kolaylık olsun diye adını Fedor, soyadını da Tekkeyev olarak değiştirdiğinin duyurulduğu şaka haber şöyle devam etti:
"Fatih'in son anda açıklanan basın toplantısına gelen Türk gazeteciler, uzun süredir Rusya'yı terk etmek istediğini tekrarlayan genç futbolcunun bir Avrupa kulübüne transfer haberini açıklayacağını sanıyordu. Ancak Fatih Tekke, 'Türk vatandaşlığını da korumak kaydıyla Rus pasaportu da alma kararı verdim. Bunu yabancı kontenjanından çıkmak için yaptım' dedi."

Haberde Tekke'nin konuşması şöyle devam etti:

"Ama işin doğrusunu itiraf edeyim. Vize, registrasyon işlerinden de çok sıkıldım. Her köşe başında polis durdurup pasaport soruyor. Hatta Tomsk deplasmanında saha kenarında güvenliği sağlayan polis tam ben gole giderken sahaya girip pasaport sormaya kalktı! Olacak şey değil. Pozisyon heba oldu. Ayrıca her seferinde UVİR'de kuyruğa gir, bekle, evrak tamamla, hatta bazen rüşvet ver. Bunlara da dayanamadım. O yüzden Rus vatandaşlığını aldım. Şimdi hayatım kolaylaşacak."
Bir Türk gazetecinin sorusu üzerine Fatih Tekke, "Kararımda Fatih Terim'in beni milli takıma çağırmaması da etkili oldu. Zenit'te ki yöneticilerim, 'Sen merak etme, araya adam koyar hallederiz, seni Rus milli takımında oynatırız' dediler. Hatta az evvel Hiddink de arayıp, 'Yerin hazır' dedi. Kalbimin yarısı Türkiye'de yarısı burada. Yaşasın Türk - Rus dostluğu" diye konuştu.

Site haberin sonunda ise bir mesaj yayınlayarak bu haberin tamamen bir nisan şakası olduğunu ve hiçbir gerçeklik payının bulunmadığını açıkladı. Sitenin mesajı şu şekilde:

"Eğer haberi buraya kadar okuma zahmetine katlandıysanız ne mutlu bize! O zaman bugünün 1 NİSAN olduğunu hatırlayın, şakamızı mazur görün, kahkahanızı atın ve günün "sıkıcı - gerçek" haberlerini okumaya devam edin. Fatih Tekke'nin de bu "özel haber" nedeniyle hoşgörüsüne sığınıyor, kendisine üstün başarılar diliyoruz."
__________________
Click the image to open in full size.

...::Prison Break Fan Club::...
ibrahm Ofline   Alıntı ile Cevapla