Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-04-2009, 08:32   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Her şey Mustafa Denizli’ye bağlı

Pazar günkü derbinin kaderini etkileyecek bir kişi var; o da Mustafa Denizli... Tecrübeli hoca, ligin ilk yarısındaki maçta takımı resmen mağlup olsun diye sahaya sürmüştü. Formda olan Holosko’yu kenara çekip, savunma ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkmıştı. Denizli bu tip hataları daha sonra Sivas, Bursa ve son olarak Eskişehir maçında da yaptı. Yanlış kadro tercihleri olmasaydı, Kartal bugün en az 6-7 puan farkla liderlik koltuğunda oturabilirdi.
Fenerbahçe’ye baktığımız zaman hiç bir iddiaları olmadığını görüyoruz. Şampiyonluk yarışından koptular, eksikleri çok ve oyuncuların kafası darmadağın. Bu maç onlar için olsa olsa, sadece prestij ve Türkiye Kupası’nın provasından öteye geçmeyen bir sınav olur. Ancak Beşiktaş açısından baktığımızda durum tam tersi. Derbi bu takım için her şey. Burada kaybedilecek bir puan bile, belki de şampiyonluğun uçup gitmesi demek. Maç gününe kadar Beşiktaş’ta eksik oyuncu kalmayacak. “Ağrılarım geçti” diyen Nobre de haftalar sonra sahada olacak, tabii Denizli şans verirse... Elbette sadece Nobre değil, Yusuf, Holosko, Bobo, Delgado ve Tello gibi isimlerin de mutlaka sahada olması gerekiyor. Eğer Denizli yine fanteziye kaçmayıp, ofansif bir kadroyu sahaya sürerse, Beşiktaş İnönü’de seyircisi önünde favori olur. Ama yok, yukarıda örneklerini verdiğimiz maçlarda olduğu gibi, “Ben yaptım, oldu” tercihini yaparsa, derbi kabusa dönüşür. Antrenmanlarda izliyoruz, herkesin morali düzgün. Oyuncuların güveni tam. Takım içinde büyük bir yardımlaşma söz konusu. Genel hava şu; biz şampiyonuz...
Ancak daha oynanmamış 5 maç var. Karşılaşmalar oynanmadan kazanılmıyor. Şu da bir gerçek ki, son haftalarda maçın skorunu değiştirebilecek bir oyuncu olan Yusuf Şimşek, oyuna sonradan girme konusunda bir hayli rahatsız. O, sahaya 11’de çıkıp oynamak istiyor. Kendisi bizzat, “Sahada yapacak çok işim var. Ancak bazı maçlarda oyunda kaldığım süre buna yetmiyor” diyerek şikayetini açıkça dile getiriyor. Kartal’da herkesin aklı derbide. Camia maça kilitlenmiş durumda. Denizli’nin derbide sahaya süreceği kadro merakla bekleniyor. Bu maçlarda tecrübeli olan Denizli’den kimse sürpriz beklemiyor. Umarız hoca kimseyi aldatmaz!

Orhan Yıldırım
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla